Alex Norén har en tuff historisk trend att vända om han nu ska vinna i veckan. Foto: Getty images

Tournytt

Statistiken Norén helst glömmer – kan han bryta trenden?

En professionell golftävling är ett marathon. Och statistik visar att veckans utmaning inte är någon tävling man ska ha en tidig ledning i.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-29

Det är förstås självklart att en golftävling inte kan vinnas på en torsdag, utan att det är på söndagarna det avgörs. Men man kan sannerligen skjuta ut sig ur en golftävling redan första dagen. Och lika självklart är det positivt att sätta sig i en bra position redan från start. Men just i Farmers Insurance Open har det historiskt inte varit många vinnare som tagit ledningen redan efter 18 spelade hål.

LÄS MER: Norén i delad ledning: ”Viktigt att göra birdies”

Faktum är att senast det skedde var 1987. Då lyckades George Burns vinna efter att ha varit i ledning med 54 hål kvar att spela.

Statistik och siffror är förstås inte mer än just statistik och siffror. Och med årets upplaga som från och med idag, fredag, kommer innehålla stormvindar och busväder – ja, då är allt både möjligt och omöjligt. Alex Norén sa efter första ronden att han vet vad som gäller, nu är det bara att hålla huvudet kallt och fortsätta kämpa. Ikväll spelar svensken på Torrey Pines South Course.
– Det är ett test, du vill definitivt ha bra bollträff där ute, speciellt om det blåser.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-29
TournyttAlex NorénPGA TourTournytt
Scroll to Top