Jon Rahm är redo för veckans tävling på Torrey Pines, där han tidigare haft fina resultat. Foto: Getty images

PGA Tour

Rahm spelar ner sin skada: ”Oproportionerligt”

Spanjoren hoppade av förra veckans tävling under oklara omständigheter. Nu ska han spela igen, helt utan fysiska besvär.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-28

Förra veckan drog sig Jon Rahm ut ur The American Express. Först var det oklart varför. Sedan meddelade hans agent att det handlade om en sträckning från ett pass i gymmet några dagar innan tävlingen startade. Den vaga beskrivningen av skadan fick sociala medier att börja spekulera i att en allvarlig skada hade skett för världstvåan.

Så verkar det dock inte vara. Spanjoren deltar i veckans Farmers Insurance Open på Torrey Pines och han menar att det blev en alldeles för stor grej om hans skada.
– Det blev oproportionerligt stort. Jag tror skadan berodde på att jag vilat för lite efter all vinterträning. Men jag hade kunnat spela förra veckan. Jag bestämde mig för att inte göra det för att inte riskera något. Jag ville vara 100 procent säker på att jag skulle vara frisk den här veckan, sa Jon Rahm inför veckans tävling.

Att Jon Rahm vill vara frisk i veckans tävling ter sig naturligt, då han historiskt varit stark på Torrey Pines. I sina fyra starter på den kommunala anläggningen har han en seger (2017), en andraplats (2020) och en femteplats (2019). Som sämst, 2018, har han slutat på en delad 18:e-plats.
– Det är en tävling jag snabbt ringar in i kalendern. Jag älskar den här veckan. Jag ser fram emot det här, det är ett så speciellt ställe. Förhoppningsvis kan jag fortsätta att spela bra här så som jag gjort tidigare.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-28
TournyttJon RahmPGA TourTournytt
Scroll to Top