Genrebild. Tre proffstävlingar ska spelas i Sverige i mars. Därefter en final i Portugal. Foto: Getty images

Tournytt

Ny svensk proffstour i mars – 900 000 kr i prispengar

Easton Golf meddelar att man nu lanserar en helt ny proffstour i Sverige. Med nästan en miljon kronor i prispengar.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-28

Easton Golf Spring Tour vänder sig till proffs och amatörer som tävla inför säsongsstarten 2021. Detta inom landets gränser fram till finalen. I mars kommer tourens första tre tourtävlingar att spelas på Ystads GK, Sjöbo GK och Tegelberga i Skåne. Därefter kommer en finaltävling att spelas under en vecka i april, men då får spelarna sätta sig på att plan med slutdestination Lissabon. Finalen spelas nämligen på Troia Golf, en högt rankad anläggning i landet.
– Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda nordiska tävlingsspelare möjligheten att tävla om stora prissummor så här tidigt på säsongen. Det har alltid funnits ett vakuum i mars och april där spelare inte kunnat tävla på hemmaplan. Nu kan de det och i dessa tider är det ju inte heller lätt att ta sig ut i Europa för att hitta tävlingar att spela, säger Simon Cedergren projektansvarig på Easton Golf i Malmö.

Resebolaget Easton Golf har en förhoppning att spelare från hela Norden ska delta i tävlingarna. För att kunna vara med måste man ha ett handicap under 5 och prispengarna i de svenska deltävlingarna ligger på 150 000 kronor. I finalen spelas det om 450 000 kronor.
– Som researrangör i dessa tider behöver vi tänka nytt. Easton Golf har sedan snart 20 år en stark förankring inom svensk golf och på det här sättet hjälper vi både klubbar och spelare att få igång säsongen 2021. Självklart kommer vi följa alla rekommendationer från myndigheter både vad gäller tävlingsspel och resande, så tävlingarna kan genomföras på ett tryggt och säkert sätt, säger Mattias Wistrand VD på Easton Golf i Malmö.

Anmälan sker via Min Golf och det är först till kvarn-principen gällande startplatserna.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-28
TournyttEaston GolfSjöbo GKTegelberga GKYstad GK
Scroll to Top