Ska Bryson DeChambeau lyckas med det ingen på touren gjort tidigare – att nå sjätte green från tee? Foto: Getty images

Albatrossjakt?

DeChambeau siktar in sig på berömda par 5-hålet

Några våghalsiga har försökt. Än så länge har ingen lyckats. Men Bryson DeChambeau planerar att gå för green på Bay Hills berömda par 5-hål.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-28

Bryson DeChambeau är en outtömlig källa gällande nyheter. Amerikanen är aldrig rädd för att säga något som får golfentusiaster att höja på sina ögonbryn. Under det senaste åren har det varit alla möjliga par 4-hål han försökt nå green på från tee. En stor snackis var den i november i samband med The Masters, där Bryson DeChambeau pratade om att han skulle nå green på hål 1 på Augusta National. (Det gjorde han inte).

Hans nästa uttalande är något som diskuterats i många år, men som inte varit möjligt. Fram till i år – om man ska tro Bryson DeChambeau.

Arnold Palmer Invitational spelas på Bay Hill Club & Lodge. Det sjätte hålet är ett par fem som spelas runt ett vattenhinder och därmed spelas 540 meter. Men eftersom det spelas runt ett vattenhinder finns det en möjlighet att gena hela vägen upp på green. Problemet? Du måste få bollen att flyga 310 meter för att landa på torra, helst väldigt kortklippta, land.

I en intervju med Golf.com säger Bryson DeChambeau att han är redo för utmaningen, om han spelar tävlingen.
– Sjätte hålet på Bay Hill är ett av de hål jag spanat in lite extra. Jag tror jag kan göra något ganska häftigt där, säger amerikanen.

Det enda som kan ställa till det, enligt 27-åringen, är vinden. I motvind kommer han förstås inte att gå för det. Men den normala vindriktningen är i ryggen på hål 6. Och om den är det, ja då är det självklart för amerikanen.
– Då går jag för det, 100 procent.

1998 försökte John Daly slå bollen rakt över vattenhindret på Bay Hill. Till slut blev det 18 slag på scorekortet…


Text: Jesper Johansson • 2021-01-28
TournyttBryson DeChambeauPGA TourTournytt
Scroll to Top