Davis Love III med Jim Furyk och Steve Stricker 2017. Foto: Getty images

Presidents Cup

Han blir USA:s näste Presidents Cup-kapten

I sin hemstat kommer Davis Love III leda det amerikanska laget i Presidents Cup 2022.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-26 Uppdaterad 2021-01-26

Senast Presidents Cup spelades, 2019, var Tiger Woods spelande kapten för det amerikanska laget. Han och hans landsmän lyckades då vinna på Royal Melbourne.
Vid sin sida hade han inte veteranen Davis Love III som assisterande kapten. Men han kliver nu fram i rollen som ansvarig för det amerikanska laget.

Davis Love spelade i Presidents Cup vid sex tillfällen men han har gjort ett större avtryck som ledare. Han var kapten för Ryder Cup-laget 2012, som då förlorade. Han var också kapten för Ryder cup-laget 2016, som vann på Hazeltine National. Däremellan var han vicekapten i både Ryder Cup och Presidents Cup. 2022 återtar han alltså rollen som ledare.
– USA:s lag har vägletts av några av sportens största sedan 1994 och jag ska göra vad jag kan för att föra den traditionen vidare när vi nu ska försöka behålla trofén i våra egna händer, säger Davis Love III till PGA Tour i och med förkunnandet att det är han som ska vara kapten.

Tävlingen kommer att spelas på Quail Hollow Club i Charlotte, North Carolina. Detta är Loves hemstad och dessutom staten han spelade collegegolf i.
– Carolina-staterna betyder så mycket för mig och min familj, det är ödmjukande att veta att jag ska återvända till Charlotte i den här nya rollen och försöka föra vidare den starka sporttraditionen som staden utvecklat genom åren.

Ledare för det internationella laget blir sydafrikanen Trevor Immelmann.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-26
TournyttDavis Love IIIPresidents CupTournyttTrevor Immelman
Rulla till toppen