Justin Thomas sponsor, Citibank, kommer fortsätta samarbetet med stjärnan. Foto: Getty images

Tournytt

Citibank fortsätter sponsra Thomas – ”Funderade på att avsluta”

Justin Thomas får fortsatt, fullt förståeligt, kritik för sitt uttalande på Hawaii. Men en av hans sponsorer, Citibank, kommer fortsätta hjälpa stjärnan – men med vissa krav.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-26

Ralph Lauren meddelade för ett par veckor sedan att man avbryter samarbetet med Justin Thomas, efter att spelaren använt sig av ett homofobiskt uttryck i samband med en missad putt i Tournament of Championship på Hawaii.

Under måndagen meddelade en annan sponsor av stjärnan, Citibank, att man kommer fortsätta sponsra amerikanen samtidigt som man tog kraftigt avstånd till kommentaren Justin Thomas sa.

I ett blogginlägg skriver företaget att Thomas ordval var ”mer än kränkande” men att man vill fortsätta arbeta med Thomas för att få honom att bidra till HBTQ-rörelsen och öka kunskapen och medvetenheten om diskriminering.

”Vi funderade på att avsluta vår relation med honom. Det skulle skicka en tydlig och viktig signal, men vi bestämde att använda det här ögonblicket för att jobba med Justin för att skapa en förändring”, står det i blogginlägget.

I inlägget kan man också läsa att Citibank starkt rekommenderar sin stjärnspelare att skänka det mesta av sponsorintäkterna till en organisation de båda tycker ska ha pengarna.

Justin Thomas bad om ursäkt direkt efter ronden. Inför förra veckans Abu Dhabi HSBC Championship uttalade han sig också om Ralph Laurens beslut att avbryta samarbetet.
– Jag var inte besviken över det, då jag satte dem i en jobbig sits. Jag respekterar deras beslut och har gått vidare från det nu, sa Thomas. Han har ännu inte offentligt pratat om Citibanks val att fortsätta sponsra honom.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-26
TournyttJustin ThomasPGA TourTournytt
Scroll to Top