Si Woo Kim är 25 år. Innan han fyllt 28 kommer han behöva rycka in. Foto: Getty images

PGA Tour

Seger i helgen – men snart väntar militären

Si Woo Kim, senaste vinnaren på PGA Tour, kommer snart behöva göra militärtjänstgöring.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-25 Uppdaterad 2021-01-25

För tredje gången i karriären har Si Woo Kim vunnit på PGA Tour. I helgen vann han The American Express i Palm Springs och sydkoreanen är en av de största inom moderna golfen. Men bara för att han är en profil, en enastående golfspelare och en spelare med stjärnstatus innebär det inte att han kommer undan politiken.

25-åringen, kommer snart behöva gå med i den sydkoreanska militären. Han har skjutit upp sin inryckning i två år men klockan tickar, snart har han inget val. Enligt sydkoreansk lag måste alla män i landet göra sin militärtjänst mellan åldern 18 och 28 år.
– Jag har inte gjort militärtjänstgöringen än men jag måste planera för det eftersom jag är från Korea. Men jag vet inte när det blir, sa Kim efter helgens seger genom en tolk.

Det finns dock en möjlighet för Si Woo Kim att slippa åren inom militären. Koreanen, som nu är rankad topp-50 i världen efter segern, kommer att slippa tiden i militären om han tar en olympisk medalj eller guld i de asiatiska mästerskapen. Det finns dock de som menar att Kim redan borde vara tillåten att slippa rycka in. Detta då han vann The Players Championship – en av årets största tävlingar.

2020 kom Seung Yul Noh tillbaka till tävlingsgolf efter en två år lång militärtjänstgöring. Sangmoon Bae blev klar med sin 2018. De båda var tidigare vinnare på PGA Tour.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-25
TournyttPGA TourSi Woo KimTournytt
Scroll to Top