Tony Finau, Si Woo Kim och Max Homa, delar ledningen i The American Express inför sista ronden // Foton: Getty Images

PGA Tour

Trio toppar i Kalifornien

Finau vill tvätta bort stämpeln som icke-vinnare.

Text: Martin Strömberg • 2021-01-24 Uppdaterad 2021-01-24

Det är fortsatt extremt jämt inför sista ronden av The American Express på PGA West i Kalifornien.

Tre spelare har nått 15 under par, Max Homa, Tony Finau och Si Woo Kim, men de jagas av nio spelare som är mellan 12 och 14 under par.

För Finaus del skulle en seger innebära att han sätter punkt för en lång rad av topplaceringar – han har 41 topp tio-platser – utan seger sedan han vann sin första titel på PGA-touren i Puerto Rico i mars 2016.

– Det är tröttsamt att hela tiden behöva svara på frågor om varför jag inte vinner. Men jag välkomnar utmaningen ännu en gång och jag kämpar varje gång för att visa att jag kan vinna igen, vilket jag vet att jag kan. Jag tänker aldrig att jag missar en möjlighet när jag inte vinner utan mer vad jag har lärt mig. Jag kommer att få många fler chanser att vinna tävlingar, berättar Finau.

De båda svenskarna i fältet, Alex Norén och Henrik Norlander, var på väg uppåt ordentligt inledningsvis tredje ronden, men kunde inte plocka in några slag på slutet. Totalt är Norén sju slag bakom ledartrion på delad 31:a plats med sina åtta under par, medan Norlander är ytterligare ett slag efter på sju under par och delad 39:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-01-24
TournyttAlexander NorenHenrik NorlanderMax HomaPGA TourSi Woo KimTony FinauTournytt
Rulla till toppen