Tyrrell Hatton spelade hem sin fjärde Rolex Series-seger i Abu Dhabi // Foto: Getty Images

Europatouren

Hatton tog fjärde Rolex-segern

Bogeyfri 66:a knäckte konkurrenterna i Abu Dhabi.

Text: Martin Strömberg • 2021-01-24 Uppdaterad 2021-01-24

Inför slutronden av Abu Dhabi HSBC Championship såg det ut att bli en kamp om segern mellan tredjeplacerade Tommy Fleetwood, tvåan Tyrrell Hatton och ledande Rory McIlroy.

Men det syntes tydligt vem som var mest avslappnad och som höll bollen i spel bäst under sista ronden.

Tyrrell Hatton kopplade greppet med birdies på hål 7, hål 9 och hål 10. Samtidigt gick det grus i maskineriet för McIlroy som gick tre över på 13 hål mitt i ronden och kunde sedan aldrig hota. Hatton noterade en bogeyfri avslutningsrond på 66 slag och slutade 18 under par totalt.

Tvåa blev spurtande australiern Jason Scrivener, som också gick på 66 sista dagen, och trea blev McIlroy, som gick på par sista dagen.

– Det känns overkligt. Inte ens när sista putten på 18:e hålet gick i kunde jag fatta att jag vunnit. Jag älskar att inleda säsongen här i Abu Dhabi och att få mitt namn på den här pokalen med alla stora namn är verkligen en ära, sa en lycklig Hatton.

Segern är Hattons fjärde i Rolex Series-sammanhang och han är därmed uppe jämsides spanjoren Jon Rahm, som också har fyra Rolex-segrar.

Segern ger också ett jättekliv mot Ryder Cup-laget eftersom poängen börjar räknas igen den här veckan.

– Det är ett av mina absolut största mål den här säsongen och att vinna direkt ger mig en språngstart mot det laget. Jag ska njuta av den här segern ikväll men sedan är det fokus på nästa vecka från och med i morgon, förklarade Hatton.

För McIlroy blev det ännu en topp tre-placering i Abu Dhabi, nordirländarens åttonde, och han får fortsätta att jaga nästa seger.

– Jag känner väl inte att jag spelade mitt bästa den här veckan. Närspelet och puttningen var bra hela veckan men det långa spelet behöver bli bättre. Det känns bra att få en tävling i kroppen och se vad jag behöver förbättra framöver.

Kristoffer Broberg gjorde en fin tävling efter skadeproblemen de senaste åren och han slutade på en delad 16:e plats efter en avslutande 71-rond.

Klicka på bilden för att komma till resultatet.


Text: Martin Strömberg • 2021-01-24
TournyttEuropean TourKristoffer BrobergRory McIlroyTommy FleetwoodTournyttTyrrell Hatton
Scroll to Top