Jessica Korda slog till med den femte 60-ronden i LPGA-touren historia under tredje ronden av Diamond Resorts Tournament of Champions // Foto: Getty Images

Fantomrond på LPGA

60-rond av Korda i Florida

Blev femte spelaren i LPGA-historien att lyckas.

Text: Martin Strömberg • 2021-01-24 Uppdaterad 2021-01-24

Det har som bekant bara noterats en enda rond under 60 slag på LPGA-touren, Annika Sörenstams fantastiska 59-rond på Moon Valley den 16:e mars 2001.

Antalet 60-ronder är i och med Jessica Kordas notering på Four Seasons Golf & Sports Club igår uppe i fem och Korda var den första att gå på 60 på tolv år, senast det hände var när Paula Creamer lyckades i Marathon Classic, 2008.

Korda vände på två under par men det var på vägen in som islossningen kom. Sju birdies och en eagle innebar nio under sista nio hålen och elva under par totalt.

– Helt ärligt så tänkte jag inte på 59 och jag funderade inte över scoren förrän jag gjorde eagle på 17:e, berättade Jessica efter ronden. Sådana här dagar kommer inte så ofta och man får bara vara tacksam när allt plötsligt stämmer samtidigt.

Hon avslutade i stil med en birdie på sista hålet. Men för att nå 59 slag hade hon behövt hole in one på sluthålet.

I videon här nedanför kan ni se höjdpunkterna från ronden.

Fantoonden tog henne upp till ensam andraplats i Diamond Resorts Tournament of Champions på 19 under par, två slag bakom ledande Danielle Kang, vars 63-rond helt hamnade i skuggan av Kordas 60-rond. Under slutronden spelar båda systrarna Korda tillsammans med Kang, lillasyster Nelly är trea på 15 under par.

De två svenska spelarna i startfältet hade också en bra tredjedag. Pernilla Lindberg klättrade till en 15 :e plats efter en 66-rond (-5) medan Madelene Sagström noterade 69 slag och är på en delad 19:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-01-24
TournyttDanielle KangJessica KordaLPGA TourMadelene SagströmNelly KordaPernilla LindbergTournytt
Rulla till toppen