Sydkoreanen Sungjae Im leder med ett slag inför helgens spel på PGA West // Foto: Getty Images

PGA Tour

Getingbo i The American Express – båda svenskarna vidare

Im leder i Kalifornien med svenskarna som mittfältare.

Text: Martin Strömberg • 2021-01-23

Det ser ut att bli en jämn avslutning av veckans The American Express i La Quinta, Kalifornien.

Det skiljer bara sju slag mellan ledande sydkoreanen Sungjae Im, elva under par, och de spelarna som precis klarade kvalgränsen på fyra under par.

Im, som länge var känd för att spela nästan varenda vecka och för att han alltid bodde på hotell, har äntligen hittat en fast punkt.

– Jag har blivit husägare. Jag har köpt ett hus i Atlanta och det kommer att vara min bas framöver, berättade en nöjd Im efter sin andra rond på 65 slag på Stadium Course.

Han berättade att det var framförallt puttningen som gav scoren andra dagen.

– Jag har haft problem med puttningen ett tag så jag la ner mycket tid på greenerna inför denna veckan. Jag satte många puttar från medeldistans idag och det var därför jag lyckades gå så lågt.

Alex Norén gjorde en fin första rond på 67 på Nicklaus Course och en delad sjätteplats, men Alex hade det besvärligare andra dagen på Stadium Course och var länge över par för ronden. Via en sen eagle på sitt 15:e hål (banans sjätte) och en birdie på sitt 17:e (banans åttonde) lyckades Alex ändå ta sig in ett under par. Med sina sex under totalt delar han 26:e plats, fem slag bakom Im.

Henrik Norlander gick åt motsatt håll på ledartavlan. Hans 68-rond, också på Stadium Course, gav ett lyft på 54 placeringar och han är på delad 37:e plats på fem under par efter halva tävlingen.

Noterbart är att två av de högst rankade spelarna i fältet, Patrick Reed och Brooks Koepka, inte tog sig vidare till helgens spel. Båda hade tre slag för mycket på ett under par.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-01-23
TournyttAlexander NorenBrooks KoepkaHenrik NorlanderPatrick ReedPGA TourSungjae ImTournytt
Scroll to Top