Danielle Kang leder efter 18 spelade hål. Foto: Getty images

LPGA

Kang leder mästartävlingen

Danielle Kang är i ensam ledning med tre ronder att spela av veckans tävling, årets första på LPGA Tour.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-22

Årets första rond på LPGA Tour är spelad. Och i ledning efter 18 hål är Danielle Kang. Veckans tävling är endast för spelare som vunnit under 2020 och för de som har en majorseger i bagaget sedan inte allt för länge.
Med en bogeyfri 64-rond, sju under par, visar Kang att det inte är en slump att hon varken är med i veckans tävling eller att hon är i ensam ledning. Bakom henne ser vi systrarna Jessica och Nelly Korda som är ett slag bakom.

Under torsdagen gjorde amerikanskan tre birdies på fyra par 3-hål, men den största bedriften var andraslaget på hål 13.

På par 5-hålet hade Kang 220 meter till framkant av green. Men för att nå in på två var hon tvungen att slå en svår draw i ett nedförsläge.
Hon tog fram sin 5-wood ur bagen och slog till. Den stannade till slut sex meter från hål, vilket innebar en enkel birdie. Hennes caddie, Oliver Brett, häpnade av slaget och sa till AP efter ronden:
– Det är topp-20 slag jag sett i hela mitt liv. Hon såg det slaget. Det gjorde inte jag. Och det är därför hon är spelaren…

När hon själv gick igenom ronden efter spelet för dagen var det dock inte det långa spelet amerikanskan ville lyfta fram. Tvärtom var det spelet runt greenerna som glänste.
– Mitt närspel var riktigt bra idag. Jag hade mycket känsla och bra touch runt greenerna, sa Kang.

I tävlingen spelar två svenskor. Pernilla Lindberg är bäst av dem, ett under par. Det innebär en delad 16:e-plats i tävlingen med ett begränsat startfält.

Den andra svenskan, Madelene Sagström, är två över par och därmed delad 23:a i startfältet innehållandes 25 spelare.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-22
TournyttDanielle KangLPGA TourTournytt
Scroll to Top