Justin Thomas är i Mellanöstern för att spela veckans Europatourtävling. Väl på plats fick han förstås frågor om sitt agerande för två veckor sedan. Foto: Getty images

Tournytt

Thomas uttalar sig om sin homofobiska kommentar: ”Pinsamt, inte jag”

Efter en missad putt under årets första tävling valde Justin Thomas att uttrycka sig homofobiskt. Nu ber han återigen om ursäkt.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-21

Under onsdagen talade Justin Thomas för första gången sedan han förlorade sitt sponsorkontrakt med Ralph Lauren. Klädföretaget valde att lämna superstjärnan efter att amerikanen använt sig av ett homofobiskt skällsord under årets första tävling för två veckor sedan.

Inför veckans tävling i Abu Dhabi och han fortsätter meddela att han skäms över vad han sa och hur han agerade.
– Jag är förstås allt annat än stolt över vad jag sa. Det är förnedrande. Det är pinsamt och det är inte jag. Det är inget ord jag använder men av någon anledning fanns det där och nu försöker jag reda ut varför det faktiskt var ordet jag valde att säga, säger Justin Thomas.

Ralph Lauren meddelade att de inte längre samarbetar med Justin Thomas på grund av hans homofobiska uttalande, men att de kan tänka sig göra det framöver – om han gör det ”mödosamma och viktiga arbetet” för att växa som person efter detta.
– Det kommer vara en del av den här processen och träningsprogrammet eller vad det nu är jag behöver för att inte bara bevisa för mig själv och mina sponsorer utan också bevisa för de människor som inte vet vem jag är att visa att det är inte den typ av person jag är.

De första två ronderna av veckans tävling på European Tour spelar Justin Thomas tillsammans med Rory McIlroy och Lee Westwood.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-21
TournyttEuropean TourJustin ThomasPGA TourTournytt
Scroll to Top