Kevin Na tvivlar på sina egna chanser inför veckans tävling. Foto: Getty images

PGA Tour

Senaste tourvinnaren tvivlar på sina chanser

Kevin Na är den senaste vinnaren på PGA Tour. Men han tror sig trots det inte ha den största av chanser att vinna i veckan. Detta på grund av hans egna längd från tee.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-21 Uppdaterad 2021-01-21

Man kan argumentera för att Kevin Na är världens just nu hetaste golfare. Amerikanen är nämligen den senaste vinnaren på PGA Tour. Men inför veckans The American Express är han personligen inte speciellt hoppfull om en seger. Anledningen är att veckans banor (två stycken) inte riktigt passar Nas spelstil.

I sina 16 starter av American Express har Kevin Na endast en topp-10-placering. Den kom 2016. Det året sköt han en 63:a på Nicklaus Tournament Course, som är en del av veckans tävling. Så att han kan gå lågt vet han om. Men han själv ser det inte som speciellt sannolikt.
– Svaret kommer vara ”nah”. Du kan tolka det hur du vill, sa Kevin Na med ett leende under en intervju inför veckans tävling.
– Jag har slutat trea här, så jag har haft en chans att vinna. Med rätt förutsättningar har jag en chans här. Det finns vissa golfbanor där jag på pappret inte ser ut att ha en så stor chans men jag ändå varit framgångsrik, som Memorial. På pappret är det en bana för de längst slående spelarna men jag har trots det varit bra där. Förlorat i särspel och slutat topp-10.

Så Kevin Na ser inte sig själv som en favorit till att vinna majortävlingen. Men han har kanske chansen om banorna spelas till hans fördel. Vilket är en större chans här än på många andra ställen.
– Det är inte uteslutet att vinna, som på Torrey Pines eller Bethpage Black. Eller East Lake, jag känner att det är en tuff bana för mig.
– Det finns vissa banor jag inte gillar. Men de här är inte en av dem. Vi får se vilka spelare som levererar på torsdag.

Kevin Na spelar de första två ronderna av veckans tävling tillsammans med Matthew Wolff och Tony Finau. Han lär därmed på de flesta hålen vara den spelare som först slår in mot green, då hans spelkamrater har bra tryck i bössan. Men längd är något Na jobbar på att förbättra. Trots att han fyllt 37 menar han att det finns möjligheter att utvecklas inom den delen av spelet.
– Vi jobbar på speeden. Jag försöker maximera det jag har och kommer inte göra några enorma förändringar. Vid 37 års ålder tror jag inte jag kan förändra min kropp speciellt mycket, det är nog inget för mig. Jag maximerar istället vad jag har och jag är väldigt bra i närspelet. Jag måste hålla upp det samtidigt som jag alltid jobbar för att svinga lite snabbare, säger Kevin Na.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-21
TournyttKevin NaPGA TourTournytt
Rulla till toppen