Pernilla Lindberg gör årsdebut i Florida efter ett kortare uppehåll än hon är van vid // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Lindbergs två stora mål 2021

Fokuserar på att förbättra järnspelet 2021.

Text: Martin Strömberg • 2021-01-21 Uppdaterad 2021-01-21

Det är en fokuserad och taggad Pernilla Lindberg som gör årsdebut när LPGA tjuvstartar säsongen med Diamond Resorts Tournament of Champions på Four Seasons Golf & Sports Club i Florida.

Tävlingen är öppen för spelare som vunnit på LPGA under 2020 samt majorsegrare från de senaste säsongerna.

I och med att LPGA avslutade säsongen med sitt Tour Championship så sent som den 20 december har tävlingsuppehållet varit kortare än vad Pernilla är van vid och hon är egentligen mitt uppe i sin försäsongsträning just nu.

– Det här känns ju som en av de kortaste off-seasons som jag någonsin haft. Jag tog i stort sett helt ledigt i två veckor och har sedan tränat de senaste två veckorna och det är ett kortare break än jag normalt sett har. Slutmålet med teknikträningen är att vara igång när säsongen drar igång i februari så jag kan inte riktigt säga att jag är där jag vill vara med spelet men jag älskar ju att tävla så det ska ändå bli kul att spela, berättar Pernilla för Svensk Golf.

Under 2020 var Lindberg som bäst delad nia i Marathon LPGA Classic och hade dessutom två delade elfteplatser. Inför den nya säsongen har Lindberg inga specifika resultatmål, hon och hennes team jobbar mer med processmål.

– Det är klart att det finns några höjdpunkter under året som det gäller att kunna kvala in till men det krävs att jag spelar bra. Solheim är ett av de målen men samtidigt så väljer jag att fokusera på en del av säsongen i taget och göra de processer som jag behöver för att spela min bästa golf och sedan kan ju såna kvalificeringar falla på plats efter det.

Ett par av de processerna är järnspelet och puttningen som Lindberg siktar på att förbättra.

– Jag har nästan lite statistikmål för vissa delar av spelet som jag verkligen vill ta till nästa nivå och höja de bitar som inte riktigt varit mina vassaste och där ligger järnspelet som nummer ett. Det har aldrig varit min starkaste sida under mina år på touren och de senaste åren har det kanske till och med varit lite sämre än vanligt. Så där ska jag verkligen lägga fokus och höja nivån. Samtidigt har jag mål med puttningen att höja den och just nu jobbar jag från tre till tio fot med ett projekt för att bli riktigt vass på det avståndet. Det har jag varit periodvis men jag vill se till att alltid vara där, förklarar Lindberg.

Efter veckans tävling, där Lindberg har svenskt sällskap av Madelene Sagström, kommer ett uppehåll fram till och med den 25 februari då Gainbridge Championship spelas, också den i Florida.

– Under den ledigheten ska jag göra lite test med skaften i mina järnklubbor för att se om jag behöver ändra något där men annars ser bagen och mitt team likadant ut som förra året.

Här kan ni följa första ronden av Diamond Resorts Tournament of Champions.


Text: Martin Strömberg • 2021-01-21
TournyttLPGA TourMadelene SagströmPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top