Kevin Na med segerbucklan i Sony Open på Waialae Golf Club // Foto: Getty Images

PGA Tour

Na tog femte segern på fyra år

Lyckades hålla undan för Niemann och Kirk på sluthålen.

Text: Martin Strömberg • 2021-01-18 Uppdaterad 2021-01-18

De senaste två åren har Kevin Na missat Sony Open på grund av skador.

Och inför veckans tävling skadade han ett revben på träning, men beslutade sig i sista stund för att spela – det gjorde han rätt i.

Efter 65 slag sista ronden tog 37-åringen hem tävlingen och segern var hans femte under de fyra senaste säsongerna. Totalt landade Na på 21 under par runt Waialae Golf Club.

– Det här är en bana som jag verkligen känner att jag kan vinna på och det finns inte så många sådana kvar, sa en lycklig Na efter segern.

Det blev en riktigt tajt och hård tävling in i det sista med låga scorer hela vägen. Na visste när han slog ut på det 72:a hålet att en birdie med stor sannolikhet skulle säkra segern och han levererade. En perfekt drive följdes av en bra träfemma till bakkanten av green. Därifrån chippade han upp sig till en halvmeter och säker birdie.

– Det är aldrig lätt att vinna men ju fler gånger man gör det desto mer naturligt känns det, sa Na efteråt.

Segern innebär att Na nu är rankad som 23:a i världen och han är på tionde plats på FedEx Cup-rankingen.

Na utmanades i första hand av Chris Kirk och Joaquin Niemann, båda slutade ett slag bakom Na på 20 under par. För Niemann var det andra raka andraplatsen 2021 efter särspelsförlusten mot Harris English förra veckan i Sentry Tournament of Champions.

Niemann klättrar nu till tredje plats på FedEx Cup-listan.

– Det har varit två fantastiska veckor på Hawaii och jag tar med mig massor av positiva känslor inför resten av säsongen, förklarade 22-åringen från Santiago.

Klicka på bilden nedan för att komma till slutställningen.


Text: Martin Strömberg • 2021-01-18
TournyttChris KirkHarris EnglishJoaquin NiemannKevin NaPGA TourTournytt
Scroll to Top