Angel Cabrera har häktats efter att han anklagats för flera brott. Foto: Getty images

Tournytt

Tvåfaldig majorvinnare gripen – anklagas för bland annat stöld och misshandel

Brasiliansk polis kunde under torsdagen gripa Angel Cabrera, som listats av Interpol anklagad för flera brott i hemlandet Argentina.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-15 Uppdaterad 2021-01-17

Brasiliansk polis har gripit argentinaren Angel Cabrera under torsdagen för att ta honom till sitt hemland där han anklagas för flera brott som skett från 2016 till nu.

Majorvinnaren fanns med på Interpols lista över kriminella och han häktades i Rio de Janeiro. Cabrera misstänks för misshandel, stöld, olaga hot och upprepad respektlöshet mot övermakten, står det i ett uttalande från den brasilianska polisen som Golf Channel tagit del av.

Enligt argentinska medier har hans exhustru, Silva Rivadero, gjort två anmälningar mot golfspelaren. En annan tidigare partner, Cecilia Torres, anklagar golfaren för att han slagit henne, hotat henne och för att ha försökt köra över henne med sin bil 2016.

På golfbanan har Angel Cabrera varit mycket framgångsrik. 2007 vann han US Open efter att ha besegrat Tiger Woods och Jim Furyk med ett slag på Oakmont. 2009 vann han ett särspel i The Masters för att därmed ta sin andra seger. Så sent som 2013 var han åter i särspel på Augusta National. Då lyckades dock Adam Scott ta hem segern.

Angel Cabrera är den främsta spelaren från Sydamerika genom tiderna. Under 2020 har han opererats för skada, vilket gjorde att han inte kunde delta i The Masters i november. Han spelade dock flera tävlingar på PGA Champions Tour under året.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-15
TournyttAngel CabreraPGA TourThe MastersTournyttUS Open
Scroll to Top