Pro-Am-tävlingen på PGA Tour firar 75 år i år. Men det utan amatörerna. Foto: Getty images

Tournytt

Inga amatörer med i proffstävlingen

Bill Murray och de andra kändisarna kommer inte vara en del av tävlingen på Pebble Beach och Spy Glass.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-15

Förändringarna på PGA Tour fortsätter. Under torsdagen meddelade touren att AT&T Pebble Beach Por-Am inte kommer att ha den parallella tävlingen för kändisar. Detta på grund av de lokala covid-19-restriktionerna i Monterey Peninsula. På grund av detta kommer tävlingen 11–14 februari spelas på två banor istället för tre, Pebble Beach Golf Links och Spyglass Hill.
– Även om vi verkligen kommer sakna att se skådespelare, musiker, atleter och andra amatörers deltagande i det här speciella eventet, är vi glada över att vi kan fortsätta framåt med den professionella tävlingen, säger tävlingschefen Steve John.

De andra tävlingarna som är en del av västkust-svingen, American Express in Palm Springs, Farmers Incurance Open och Genesis Invitational kommer precis som tävlingen på Pebble Beach att genomföras utan publik.

Men inget ont utan något gott. På grund av amatörernas avsaknad på de klassiska banorna i Monterrey Peninsula kan banarbetarna sätta upp banorna både ett och två hack tuffare, vilket alltid är intressant att titta på. Årets tävling på Pebble Beach kanske därför ändå blir rejält underhållande att se på.

För dig som gillar att se amatörerna spela med proffsen handlar det om att orka vänta ytterligare ett år. Så länge kan du alltid se highlights från tidigare upplagor.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-15
TournyttPebble Beach Golf LinksPGA TourTournytt
Scroll to Top