Vaccin har börjat injiceras över hela världen. Men det är inget krav för spelare i världseliten att ha det i systemet. Än så länge. Foto: Getty images

Covid-19

Inget vaccin behövs på PGA Tour – men kanske i OS

Det är inget krav att vara vaccinerad för att spela på PGA Tour. Kanske kan det vara ett krav i OS.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-14

PGA Tour-chefen Jay Monahan sa under slutet av december att touren inte kommer tvinga sina spelare att ta vaccinet mot covid-19. Men kanske måste en hel drös av dem ändå att göra det, beroende på vad som händer inför OS i Tokyo, Japan.

De olympiska spelen skulle från början spelas förra sommaren men på grund av viruset kommer arrangemanget istället att inledas i juli 2021. Internationella olympiska kommittén, IOK, har rekommenderat atleter att ta vaccinet om de får chansen. Men om det kommer vara påtvingat världens främsta golfare återstår att se.
– Jag har ännu inte haft diskussioner med den amerikanska OS-kommittén eller den internationella golffederationen angående vaccinet. Tillgången av vaccinet är fortfarande osäkert över hela världen och det är osäkert när spelare får virus beroende på vilka som prioriteras, säger Andy Levinson, ansvarig för USA Golf och vice president för turneringsadministrering på PGA Tour.

Levinson säger till Golf Channel att touren inte tvingar någon spelare att ta vaccinet men säger att han och touren är för att spelare och caddies vaccineras.
– Vi kommer inte att kräva att spelarna tar vaccin me vi kommer att utbilda våra spelare och caddies angående det. De flesta av oss har inte tillgång till vaccinet i dagsläget och kommer inte ha det inom den närmsta framtiden heller, säger han.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-14
TournyttOSPGA TourTournytt