Bear Trap kommer ha publik i år. Om än i ett begränsat antal. Foto: Getty images

PGA Tour

Honda Classic vill ha publik på plats

Med inboxade sektioner på läktarna ska Honda Classic kunna ta in publik på PGA National.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-12

Flera tävlingar har meddelat att de planerar att släppa in ett begränsat antal supportrar för att se tävlingarna. Den senaste att göra det är Honda Classic.

Under måndagen meddelade tävlingen att de planerar att släppa in ett begränsat antal åskådare på PGA National 18–21 mars, veckan efter Players Championship. Det är oklart hur många supportrar som kommer att släppas in på området men ett som är säkert är att ”Bear Trap”, hål 15, 16, 17 på PGA National, kommer vara uppbyggt på ett sätt för att tillåta social distansering för de lyckligt lottade som fått ta sig in.
– Vi är konservativa i vår planering då vi fortsätter att navigera oss framåt i den här pandemin. Vi vill göra allt vi kan för att Honda Classic ska bli en härlig upplevelse och fortsätta att skapa mycket nytta för de barn vi hjälper med vår välgörenhet, säger tävlingschefen Ken Kennerly.

Istället för att klämma in tusen och åter tusen åskådare runt banans mest berömda golfhål vill tävlingsledningen dela upp läktarna i tre delar med begränsat antal platser och skärmar för att avgränsa grupper om två eller fyra personer. Alla supportrar på området kommer också tvingas bära mask.

En inte helt dum idé. Men så röstades också Honda Classic fram som den mest supportervänliga tävlingen 2019.
Andra tävlingar som planerar att tillåta publik är bland annat Phoenix Open. Tävlingen, som spelas nästa månad, brukar vara den golftävling med absolut mest supportrar på plats. Hål 16 på TPC Scottsdale brukar ha läktare runt hela vägen för att skapa en otrolig inramning. Men i år planerar tävlingsledningen för Phoenix Open att endast tillåta 8 000 supportrar per dag in på området.
Även Players Championship planerar att tillåta publik, om än i ett begränsat antal.

Sungjae Im är regerande mästare av Honda Classic på PGA National.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-12
TournyttPGA TourTournytt
Scroll to Top