Tiger Woods och de andra spelarna kommer, om allt går som det ska, spela inför publik i april. Foto: Getty images

The Masters

Begränsat antal åskådare tillåts på Augusta National

Vrålen mellan de höga tallarna på Augusta National kan kanske höras i vår, då nästa major på banan ska spelas. En begränsad publik planeras att släppas in på anläggningen.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-12

Fred Ridley, ordförande i Augusta National Golf Club, meddelade under tisdagen att klubben planerar att tillåta ett begränsat antal åskådare under den 85:e upplagan av Masters Tournament.

Tävlingen spelas 5–11 april och kommer förstås att fortsatt ha hälsokontroller precis som man hade i november när senaste upplagan av majorn spelades.

Med erfarenheten från november arbetar nu klubben för att kunna tillåta ett begränsat antal åskådare till klubben.
– Efter den lyckade Masters-tävlingen i november kommer vi implementera ytterligare regler och policys för att skydda hälsan och säkerheten för alla som kommer för att se majorn. Inget är, eller kommer vara, viktigare än hälsan för alla som är involverade. Även om vi är besvikna över att vi inte kommer kunna tillåta fullskalig publik gör vi vad vi kan för att se till att de som redan har biljett får besöka tävlingen senast 2022, säger Ridley.

Fred Ridley meddelade också att klubben planerar att anordna Augusta National Womens Amateur samt deras Drive, Chip and Putt-final. Även dessa tävlingar ska kunna ta emot en viss publik, även om det förstås blir i en liten skala jämfört med normala förhållanden.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-12
TournyttAugusta NationalThe MastersTournytt
Scroll to Top