PGA Tour China kommer inte att spelas 2021. Foto: Getty images

Tournytt

Pandemin ställer in proffstouren

Pandemin är långt ifrån över. Nu meddelar PGA Tour att en av deras tourer ställs in helt och hållet på grund av viruset.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-11

PGA Tour är mer än en tour. Utöver stora huvudtouren där stjärnorna spelar har organisationen undertouren Korn Ferry Tour. Och under den finns PGA Tour Canada, Mackenzie Tour, och PGA Tour Latinamerica. Utöver dessa fyra finns också PGA Tour China. Men den sistnämnda kommer inte att spelas 2021. Detta på grund av covid-19. Detta meddelade PGA Tour förra veckan.
– Vi är fortsatt insatta i regionen och vill göra vad vi kan för att ge tävlingsmöjligheter för spela i Asien och Stilla havs-länderna. Vi försöker att hitta nya möjligheter för våra spelare att spela 2021. Vi kommer också att ta det här uppehållet för att utvärdera vad vi vill göra 2022, säger Greg Carlson, PGA Tour Series-China-chefen.

Mackenzie Tour ställdes in 2020 på grund av pandemin. Men touren kommer nu att anordna sex olika kvaltävlingar under de första månaderna av 2020. Tävlingarna kommer dock att spelas i USA, istället för Kanada. Detta på grund av att de kanadensiska gränserna är stängda för inresor som inte är av största vikt. Touren hoppas dock att restriktionerna lättar under de kommande månaderna, så att touren kan starta i maj. När, var och hur de här kvalen spelas återstår att se. Även hur tävlingarna när själva touren drar igång är ännu oklart.

PGA Tour Latinamerica kommer att spelas från mars till mitten av juni. Förra årets säsong spelas fortfarande. Detta efter ett åtta månader långt uppehåll.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-11
TournyttPGA TourPGA Tour ChinaPGA Tour LatinoamericaTournytt
Scroll to Top