Bryson Dechambeau avrundande veckan på Maui med en 66-rond. Foto: Getty Images.

Cirkus Bryson

Bryson väntar på rätt bana

Planerna på att sätta ett längre driverskaft i spel lever och frodas hos Bryson Dechambeau.

Text: Eric Franzen • 2021-01-11 Uppdaterad 2021-01-11

Kapalua Plantation Course är tveklöst banan med bredast fairways på PGA Tour. Alltså som klippt och skuren för Bryson Dechambeaus omtalade nyfikenhet på att sätta en driver med 48-tums skaft i spel under en tävlingsrond? Nja. Inte riktigt. Bryson såg inte att vinklarna stämde helt och fullt för att bollen ska kunna hållas kvar på landningsytorna. Efter sista ronden av Sentry Tournament of Champions konstaterar Dechambeau att han fortfarande väntar in rätt bana för att verkligen kunna gå loss från tee med sitt längre prototypskaft från L.A. Golf (med ett Cobra King Speedzone huvud) i skarpt läge.

– 48-tums drivern finns alltid där som en möjlighet. Men det hänger på hur banan är. Det måste vara en bana som är ännu mer vidöppen. Jag kunde uppnått över 200 mph i bollhastighet med den drivern här i veckan, men det finns en hel del avrinningsytor på fairway som hade matat bollen för långt. 

Bryson Dechambeau lämnar Maui och Hawaii med en delad sjundeplats, efter söndagens avslutande 66-rond.

— Jag är inte helt nöjd. Jag kom hit för att vinna och det kommer nog inte dagens insats att räcka till. Men jag har lärt mig mycket om mitt spel och den hastighet jag kan sätta på klubba och boll samt vad jag måste göra för att hålla mig på fairway. Jag skapade en del chanser men puttningen var tyvärr rostig. Jag måste bli bättre på att anpassa mig till olika greener.


Text: Eric Franzen • 2021-01-11
TournyttBryson DeChambeauPGA Tour
Scroll to Top