Dustin Johnson tangerade fredagens lägsta score. Foto: Getty Images.

PGA Tour

Världsettan växlar upp på Maui

Dustin Johnson i slagläge inför helgens spel i Sentry Tournament of Champions.

Text: Eric Franzén • 2021-01-09

14 under par är siffrorna som återfinns allra högst upp på ledartavlan efter de två första varven av Sentry Tournament of Champions på Maui. Harris English score i halvtid är exakt densamma som Justin Thomas segrade med under fjolårets upplaga, vilket är talande för hur lätt Kapalua Plantation Course hittills spelats.

Avsaknaden av vind och de mjuka spelytorna fortsätter också att hålla dörren vidöppen för massiva mängder av birdies. Fredagens lägsta scorer landade på 65 slag, åtta under par, vilket tre spelare i slutänden noterade. En av dessa var Dustin Johnson som gör sin första tävlingsstart sedan november månads triumf i The Masters. Den bogeyfria ronden placerar honom i slagläge inför helgens spel – på delad tiondeplats och fyra slag bakom ledningen. Världsettan visade upp ett starkt spel, fritt från mycket av den rost som präglade första dagens mer trevande 71:a. Ett klart steg framåt som främst speglades i skarpare inspel och vassare puttning. 

– Jag kan vara lite rostig efter ledigheten men fick in en del träning under förra veckan och har en hyfsad känsla i spelet. Men greenerna är ganska svårlästa för mig. Idag kom jag närmare med järnen och gjorde fler birdies och är i en ganska bra position inför morgondagen där det nu känns som att jag spelat mig tillbaka in i tävlingen, säger Dustin Johnson.

65 slag stod det också på sista raden i scorekorten hos Colin Morikawa och Daniel Berger, som båda delar andraplatsen på 12 under. Något som säkrade dem framskjutna platser i den tätklunga av 16 spelare som radats upp inom fyra slags marginal bakom ledaren.

För Harris English väntar nu en möjlig chans att bärga första segern på PGA Tour sedan 2013. De två första ronderna i Tournament of Champions kan beskrivas som väldigt solid golf med många träffade fairways och greener. 31-åringen från Georgia har hittills imponerat på banans par 5, där gårdagens eagle på nian kompletterats med birdies på övriga.

– Jag använder drivern mycket denna vecka. Mer än på en normal bana. Dessa fairways är ju väldigt breda och du kan vara riktigt aggressiv. Men det gäller fortfarande att träffa fairways. Börjar du hamna i ruffen och missa greener är det svårt att rädda par, eftersom det finns ganska knepigt bermudagräs runt greenerna, säger Harris English.

English är inställd på de återstående 36 hålen fortsätter på den inslagna vägen, med lätta förhållanden och riktigt låga scorer.

– Jag tror inte att vädret ger oss mycket vind under de kommande två dagarna, så scorerna kommer att vara fortsatt låga. Men det kommer att bli riktigt kul. Jag vet att många har chans att vinna det här. För min del gäller det att fortsätta i samma stil och göra birdies, säger Harris English.

Toppen på ledartavlan:


Text: Eric Franzén • 2021-01-09
TournyttDustin JohnsonPGA Tour
Scroll to Top