Bryson DeChambeau är inte rädd för att ta i... Foto: Getty images

PGA Tour

DeChambeau nära att tuppa av efter längdträning

Bryson DeChambeau är inte rädd för att pusha sina kroppsliga gränser när det handlar om att hitta längd med sina klubbor.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-08

Mycket kan man säga om Bryson DeChambeau. Amerikanen får ofta kritik för hur han beter sig på golfbanan och hur han då och då uppträder arrogant eller rent av oförskämt. Men ingen kan ta ifrån honom hans hänsynslösa vilja att förbättras.

Efter det första varvet av veckans Tournament of Champions berättade Bryson DeChambeau att han tränat så hårt, så nära gränsen, att han varit nära att tuppa av.
Något man sällan hör en professionell golfare säga…
– Vid flera tillfällen har jag fått tunnelseende och varit tvungen att avbryta, sa han efter ronden.

Anledningen till den hårda träningen är att han blivit kompis med Kyle Berkshire. Han är en av världens främsta long drive-golfare med en extrem sving- och bollhastighet. Bryson DeChambeau vill ständigt öka sin längd från tee så det ter sig naturligt att vända sig åt long drive-scenen. Bevisligen ger det också resultat.

Under torsdagen slog DeChambeau två drives som uppmättes i längd. På hål 12 slog han en 405 yards lång drive, 370 (!) meter. Endast Cameron Champ slog längre.
– Jag har implementerat några tekniker från Berkshire. Mycket handlar om att pusha kroppens gränser och i många timmar svinga en golfklubba och jobba med att öka bollhastigheten.

Än så länge verkar ju inte träningen så extrem. Men det är vad Bryson DeChambeau sa därefter som kan få en att lyfta ögonbrynen. Amerikanen vill nämligen ”förgöra sitt centrala nervsystem”. Det låter allvarligare än det är. Men Bryson DeChambeau vill vänja kroppen vid snabbare hastigheter, kan man väl kanske förenkla det.
– Det är en bra sak. Över tid bygger du upp dig själv och pushar dig för att hastigheterna ska fortsätta gå upp. Det är vad Berkshire gjort. Han har överansträngt sitt centrala nervsystem som en galning och han har visat mig några häftiga tekniker som gör att jag kan bibehålla hastigheten på golfbanan. Så känslan är att jag var lite snabbare där ute idag, vilket var härligt, säger DeChambeau.

Efter första varvet av veckans tävling är Bryson DeChambeau fyra under par, delad tolva.

Thomas övertygar på Hawaii


Text: Jesper Johansson • 2021-01-08
TournyttBryson DeChambeauPGA TourTournytt
Scroll to Top