Adam Scott är på plats i Hawaii för att spela veckans PGA tour-tävling. I sommar kan han kanske befinna sig i Japan för att delta i OS. Foto: Getty images

Tournytt

Scott överväger OS-deltagande

Adam Scott har varit skeptisk till golfens intåg i Olympiska spelen. Men nu öppnar han för sitt egna deltagande i sommar.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-07

Adam Scott börja smälta gällande deltagande i OS. Tidigare har majorvinnaren sagt att han inte varit intresserad av att delta i de olympiska spelen, men nu säger australiern att han skulle överväga att delta om han var en del av hemlandets trupp som skickas till Tokyo.

I en intervju inför veckans Sentry tournament of Champions säger han dock att spelen inte är prioriterade, även om han nu inte helt utesluter ett deltagande.
– Man ska aldrig säga aldrig, det är definitivt något jag skulle fundera på. Men vem vet vad som har hänt till i sommar, säger Scott.

Som det ser ut just nu är Scott en av de två australier som kvalificerar sig till OS. Rankad 21:a i världen är det i dagsläget han och landsmannen Cameron Smith som får spela i Tokyo. Men kvalet sker först 21 juni till tävlingen som spelas 29 juli–1 augusti på Kaumigaseki Country Club i Japan.

Cameron Smith och Adam Scott är i skrivande stund de två australiska spelare som får spela OS i sommar. Uttagningen sker dock först i juni. Foto: Getty images

2016 sa Adam Scott att han inte var intresserad av att spela i OS. Han tyckte inte sporten skulle vara med och definitivt inte i det 72-hålsformat som det nu är. Det var även så han såg på saken i december 2019 då han sa till Australian Associated Press att han inte ”ser behovet” av golf som en del av OS. Lite mjukare tongångar nu, alltså. Men än så länge har han inte kvalat sig in i tävlingen. Resultaten 2020 var inte hans bästa. Efter pandemin spelade han i sec tävlingar på PGA Tour och han blev inte topp-20 i någon av dem. Nu har han satt ett schema för 2021. Om OS är en del av planen . . . ja, det återstår att se.
– Situationen 2020 var klurig för mig. Jag hade många internationella flygningar med tränare som inte bor i USA och andra saker. Så jag tappade spelet lite och såg min ranking dala, men jag känner att jag adresserat de bekymren och nu har jag en plan för att ta mig tillbaka, säger Scott.
– Jag känner att det arbete jag lagt ner senaste tiden har varit bra och jag är ivrig över att se vilka resultat jag kan ha kommande veckor samtidigt som touren börjar röra sig mot de stora grejerna i vår.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-07
TournyttAdam ScottOSPGA TourTournytt
Scroll to Top