Bryson DeChambeau är på jakt efter ännu mer längd lagom till årsdebuten. Foto: Getty images

Varning på green!

DeChambeau vill nå nya längder

Istället för julledighet har Bryson DeChambeau tillbringat de senaste månaderna tillsammans med en long drive-vinnare och en simulator. Allt för att slå ännu längre.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-07

Nytt år, samma Bryson DeChambeau. För du trodde väl inte att amerikanen skulle nöja sig med att vara den snabbast svingande spelaren på touren?
Nej, DeChambeau har siktet inställt på att bli ännu snabbare. Det var därför han dagen efter Masters Tournament i november tog sig till Dallas för att träna med sin coach, Chris Como, istället för att ta semester som många andra världsstjärnor.

Sedan majorn har han också visat filmer via sociala medier där han tränar tillsammans med Kyle Berkshire, som är världsledande inom Long Drive. Än så länge har han på touren som snabbast haft en ballspeed på 192,8 mph. Målet är inställt betydligt högre, säger 27-åringen.
– När jag ständigt befinner mig runt 207-210 mph kommer jag vara nöjd. Då kommer jag kunna känna att det är bra nog, säger DeChambeau till Golf Channel inför årets första tävling på Hawaii.
– Det är intressant för mig att ha någon att se upp till gällande bollhastighet. Istället för att tänka på att jag är snabbast på touren och att jag är nöjd med det. Jag vill vara närmare Kyle (Berkshire) och hans siffror.

Veckans tävling spelas på Kapalua. En klassisk resortbana med fairways breda som flygfält. Inte helt dumt för Bryson DeChambeau och hans längd från tee, med andra ord. Han ska också svingat riktigt snabbt under inspelsvarven. Han själv säger att han slagit bollen 211 mph på rangen och 201 mph på banan. Extremt. Hans nya hastighet gör också att han slår sin järnåtta 190 meter. Järnåtta. 190 meter.

Längsta drive som slagits på Kapalua är 475 yards. Det gjordes av Davis Love 2004. Banan är känd för att genererar drives som står sig som de längsta när året summeras om tolv månader. Ett fint läge för DeChambeau, med andra ord.
– Låt oss vara ärliga. Det vore roligt att slå rekordet, säger han.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-07
TournyttBryson DeChambeauPGA TourTournytt
Scroll to Top