Dustin Johnson är en av de stjärnor som deltar i veckans tävling på Hawaii. Foto: Getty images

Kaffepanna: på

Så ser du veckans PGA Tour-tävling

Vi rivstartar 2021 med en stjärntät tävling på Hawaii. Problemet? Tidsskillnaden gör att vi får vända på dygnet...

Text: Jesper Johansson • 2021-01-05 Uppdaterad 2021-01-05

Vi säger Aloha till årets första PGA Tour-tävling: traditionsenliga Tournament of Champions.

I vanliga fall får de spelare som vunnit under året en plats i tävlingen vilket för dem är en riktigt härlig bonus. Dels får spelarna inleda det nya året på Hawaii, vilket förstås inte är så dumt. Men ur ett rent golfstrategiskt perspektiv är tävlingen också väl värd ett besök om du får en inbjudan.
Det delas nämligen ut både FedEx Cup-poäng, rankingpoäng och pengar till samtliga spelare i veckans tävling – trots att det i vanliga fall inte deltar mer än 30-40 spelare i tävlingen.

Så blir det också i år, men det är inte bara vinnare som får spela i veckan. På grund av pandemin hade startfältet blivit för litet, då tävlingar ställdes in från mars till juni. Därför har PGA Tour beslutat att alla spelare som deltog i tourfinalen i höstas också fick en startplats i veckans tävling. En skön bonus för de spelarna, inte minst för Scottie Scheffler – som aldrig vunnit på PGA Tour och ändå är med i tävlingen för vinnare.

I startfältet hittar vi flera stora namn, såsom Dustin Johnson, Justin Thomas, Jon Rahm, Bryson DeChambeau, Xander Schauffele, Patrick Reed och Viktor Hovland. Tävlingen sänds som vanligt via Cmore.se och C More Golf. Men med tanke på tidsskillnaden gäller det att ha kaffepannan nära till hands. Torsdagens sändning inleds nämligen vid midnatt.

Här är TV-tiderna för veckans tävling:

Torsdag00.00 (natt mot fredag)
Fredag00.00 (natt mot lördag)
Lördag00.00 (natt mot söndag)
Söndag22.00

Årets första ranking är här – Stenson bäste svensk


Text: Jesper Johansson • 2021-01-05
TournyttPGA TourTournytt
Scroll to Top