Anna Nordqvist och caddien Paul Cormack har siktet inställt mot toppen av ledartavlan i helgen. /Foto: Getty Images

LPGA

Nordqvist fem slag bakom världsettan

Världsettan Jin Young Ko i pole position halvvägs genom LPGA-tourfinalen. Anna Nordqvist är bästa svenska på delad 13:e plats.

Text: Oskar Åsgård • 2020-12-19 Uppdaterad 2020-12-19

Jin Young Ko är visserligen rankad etta i världen men det krävdes ett toppresultat i förra veckans US Women’s Open för att Ko överhuvudtaget skulle ta plats i veckans tourfinal på LPGA Tour.

Anledningen? På grund av pandemin har Ko valt att nästan uteslutande spela på koreanska LPGA-touren under 2020.

Men på tre starter i slutet av hösten – en 34:e, 5:e och nu senast i US Women’s Open en 2:a plats – lyckades Ko samla ihop tillräckligt många poäng för att kvala in i CME Group Tour Championship.

Efter ronderna 68-67 (-9) leder hon densamma, ett slag före världstvåan Sei Young Kim (67-69) och amerikanskan Lexi Thompson (65-71) som tog ledningen första ronden.

Med Kim precis bakom behöver Ko en bra avslutning för att sluta året som världsetta, något hon själv verkar mindre brydd över. Målet är att upprepa fredagens fläckfria scorekort utan några tappade slag till par.

– Om jag spelar bra kan jag fortfarande behålla förstaplatsen. Men om inte och hon (Sei Young Kim, reds anm) spelar bra så kan hon ta över den. Det spelar ingen större roll. Jag vill vara bogeyfri de kommande två dagarna och ser fram emot helgen, sa Jin Young Ko efter ronden.

Anna Nordqvist är bästa svenska efter två ronder. Hon inledde tävlingen med en 68-rond och var delad sexa efter första dagen, tre slag bakom ledande Thompson.

Nordqvist träffade samtliga 14 fairways på fredagen, samt 14 greener, men 33 puttar vittnar om att det inte var många birdiechanser som konverterades. Det blev bara en birdie för dagen och efter ett greenbunkerbesök på 18:e hålet, där Nordqvist inte lyckades rädda par, slutade ronden med 72 slag i kortet.

Inför helgen är hon delad 13:e och fem slag bakom ledande Ko.

Madelene Sagström följde upp sin parrond från torsdagen med ytterligare en på fredagen och är delad 37:a inför avgörandet.

Linnea Ström spelade bäst av svenskorna rond två och avancerade 17 placeringar i resultatlistan med en 71-rond (-1). Sammanlagt är Ström ett över par. Pernilla Lindberg, 76-74 (+6), ligger på 66:e plats.

Ifrågasatta sponsorinbjudna Natalie Gulbis är sist i fältet efter ronderna 77-78.

Klicka på bilden nedan för att se en fullständig ledartavla.Text: Oskar Åsgård • 2020-12-19
TournyttAnna NordqvistJin-Young KoLexi ThompsonLinnea StrömLPGA TourMadelene SagströmPernilla LindbergSei Young KimTournytt
Rulla till toppen