Anna Nordqvist är bra med i tourfinalen efter 18 spelade hål. Foto: Getty images

LPGA

Nordqvist delad sexa i tourfinalen

Anna Nordqvist har fått en bra start på veckans tourfinal av LPGA Tour.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-18 Uppdaterad 2020-12-18

Efter 18 spelade hål är Anna Nordqvist delad sexa i tourfinalen. Svenskan spelade otroligt fin golf med fem birdies och en bogey på vägen in mot en 68-rond, fyra under par. Den fina inledningen gör att hon är tre slag bakom ledaren Lexi Thompson och på en delad sjätteplats tillsammans med fem andra. Bland annat världsettan Jin Young Ko.

Lexi Thompson var det ja. Ledaren av tourfinalen, CME Tour Final, sa efter ronden att hon jobbat extremt hårt för att hitta spelet lagom till säsongens sista tävling. Under förra veckans spel i US Women’s Open blev det en missad kvalgräns.
– Jag har jobbat hårt för att förbättra mitt spel generellt och det har varit en bergochdalbana för mig senaste två veckorna med förra veckans miss. Men jag är glad över dagens spel och hur jag ansträngde mig för varje slag, sa Thompson efter ronden.

Näst bäst efter 18 spelade hål är danskan Nanna Koerstz Madsen. Hon var bogeyfri under torsdagen och spelade ihop sex birdies.
– Jag var lite skakig både med drivern och puttern inför den här veckan. Så med tanke på det är det skönt att starta tävlingen med en bra rond. Jag har inga förväntningar på mig själv. Jag vill bara gå ut och spela och se om jag kan vara bra mentalt, sa hon efter ronden.

I tävlingen spelar också tre andra svenskor. Madelene Sagström är näst bästa svenska på en delad 36:e-plats. Linnea Ström är delad 59:a och Pernilla Lindberg fick en trög start på finalen och är därmed delad 69:a. Endast en spelare är bakom henne på ledartavlan. Natalie Gulbis, som fick en inbjudan till tävlingen av sponsorerna för tourfinalen…

Här är toppen av ledartavlan:


Text: Jesper Johansson • 2020-12-18
TournyttAnna NordqvistLexi ThompsonLPGA TourTournytt
Scroll to Top