Joe LaCava och Tiger Woods kommer att arbeta tillsammans i helgen. Även deras söner ska jobba med varandra. Foto: Getty images

PGA Tour

Tigers caddies son blir caddie åt Tigers son

Joe LaCavas son ska vara ta efter sin far och vara caddie åt en Woods-golfare i helgen.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-17

I helgen spelar Tiger Woods tillsammans med sin son Charlie i PNC Championship. Sällan har far-och-son-tävlingen fått så många blickar riktade mot sig som i år. För första gången ska vi se elvaårige Charlie Woods spela golf och som en extra krydda i tävlingen och formatet har familjen LaCava börjat arbeta tillsammans.

Joe LaCava är Tiger Woods mångåriga caddie. Amerikanen har varit med vid de senaste årens framgångar och väntade medan Tiger Woods tillfrisknade från alla ryggskador för några år sedan.
Nu är det klart att hans son, med samma namn, kommer att vara caddie för Charlie under tävlingen som spelas i helgen.
Så en far-och-son-duo kommer att vara caddies åt en annan far-och-son-duo.
För en månad sedan eller så kom Tiger till mig och sa att han funderade på att spela PNC Championship med Charlie. Jag blev överlycklig. ”Skämtar du med mig?” sa jag, eftersom jag trodde det var några år fram i tiden, säger LaCava Sr till golf Digest.
– Tiger var taggad. Charlie har blivit golfbiten under året. Han har spelat hur mycket som helst, tränat, kämpat och var taggad på att spela. Tiger var snäll och bad mig fråga Joe (sonen) om han ville vara caddie åt Charlie så vi skulle ha en full far-och-son-aktivitet. Vi kommer ha en härlig helg.

Joe LaCava Junior går på college till vardags men är också en skicklig golfspelare. Han kommer att göra debut som caddie framför kamerorna, precis som 11-årige Charlie debuterar i TV med sitt golfspel.
– Jag har aldrig gjort något som det här, jag är exalterad, säger LaCava den yngre.

Hans pappa bedömer sonen som en ”helt okej” bra greenläsare men han har framför allt bett sin son om att gå ut och ha roligt.
– Vi ska hålla det här avslappnat. Det kommer bli en rolig tävling. Charlie är väldigt tävlingsinriktad, precis som sin pappa. Så vi kommer verkligen att tävla men samtidigt ska vi ha en skön och njutbar helg.


Text: Jesper Johansson • 2020-12-17
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top