Patrick Reed skickade ett handskrivet brev till en supporter som ger en ny nyans av honom som person. Foto: Getty images

"Dear Kevin"

Patrick Reeds fina brev till en supporter och hans bortgångna far

Patrick Reed är inte bara det vi får se via tv-apparaten. Amerikanen har, bevisligen, en mer inkännande sida vid sidan av golfbanornas kortklippta gräsytor.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-14 Uppdaterad 2020-12-14

En av golfens mest bespottade spelare, kanske den mest hatade av supportrar över hela världen, är Patrick Reed.
Hans arroganta uppsyn, flertalet anklagelser om fusk. Ja det finns en hel del som gör att Patrick Reed inte är så . . . tja, likeable – för att använda ett amerikanskt ord.

Men vad supportrar ser via tv-apparater, vad åskådare läser om i artiklar, är förstås inte hela sanningen.
En person med användarnamnet FireNaggy2020 har skrivit ett inlägg på Reddit som kanske kan ge ett annat ljus över Patrick Reed och hans personlighet.

Användaren bakom Reddit-kontot heter tydligen Kevin. Han berättar i ett inlägg att hans far hastigt gick bort i oktober. Fadern hade varit Kevins golfkompis, hans mentor och bästa vän. Många av favoritminnena kom förstås från golfbanan. De båda verkar ha ett enormt golfintresse, då de trots att de bodde i Europa, besökt samtliga majors tillsammans.
The Masters såg de på plats 2018. Väl på plats på Augusta National köpte Kevin en golfflagga som han ämnade få signerad av vinnaren för att därefter rama in och ge till hans far för att sätta upp på kontorsväggen som ett härligt minne.

Men så blev det aldrig. Kevin lyckades inte få tag på Patrick Reed för att få flaggan signerad medan pappan var vid liv. Men nu under hösten lyckades han. Kevin skriver att han började formulera ett brev till amerikanen i samband med att Masters Tournament i år spelades i november. Söndagens avslutande råd råkade dessutom sammanfalla med hans fars födelsedag.
I brevet skrev Kevin om ett specifikt minne som bitit sig fast hos honom från den där lördagen i april 2018. Det var på det 15:e hålet som Patrick Reed lyckades sätta en chipp för att göra eagle. Kevin tyckte själv att det var överdrivna förberedelser som Reed gjorde före chippen. Hans far höll inte med och sa självsäkert att den skulle sitta. Så blev det också.
Kevin skrev i brevet att hans far gillade Patrick Reeds sätt att spela och vad han hade sett av Captain America i Ryder Cup. Eftersom Kevin och hans pappa var från Irland gillade han också att Reed ansträngde sig för att spela i Europa.
I kuvertet inkluderade Kevin flaggan han köp på Augusta National för två år sedan för att se om han kunde få den signerad, om än några månader försent.
”Jag förväntade mig inte att få se flaggan igen. Men i helgen mottog jag inte bara den, utan också ett väldigt personligt brev av Patrick Reed. Det var hjärtevärmande i en hjärtskärande tid och jag skäms inte över att berätta att jag för ett antal minuter inte kunde öppna förpackningen. Det var en konstig känsla, första personen jag ville visa brevet för var min far, han skulle vara så glad”, skriver Kevin.

Patrick Reed skriver i brevet:

”Dear Kevin,
Jag beklagar att du förlorade din far så hastigt. Jag hoppas på något sätt ge dig lite frid med det här brevet och att du inte känner någon ånger. Jag är så glad över att du och din pappa var där för det ögonblicket. Jag kommer aldrig glömma det. Det är de finaste minnena jag har och jag älskar att din pappa var så säker på att den skulle sitta och jag gillar att du tog med i brevet hur du själv såg på den saken. Lol. Jag kunde nästan föreställa mig er två där. Snälla var tacksam över att du hade en pappa som du uppenbarligen älskade så mycket och brydde dig om. Något min fru alltid säger till mig när hon inte kan vara på plats är – även om hon inte är där så är hon alltid i mitt hjärta och går med mig alla steg framåt. Jag tror din pappa också gör det. Jag önskar dig all lycka. Go Irish!

Bästa önskningar,

Patrick Reed”


Text: Jesper Johansson • 2020-12-14
TournyttEuropean TourPatrick ReedPGA TourThe MastersTournytt
Scroll to Top