Jing Yan missade starttiden och fick därmed två slags böter redan innan hon hade slagit de första slagen av årets sista major. Foto: Getty images

US Women's Open

Sen till start – pliktades

Det finns dåliga starter på en major. Och så finns det Jing Yans start av årets sista major.

Jesper Johansson • 2020-12-11

Jing Yan gjorde birdie på det första hålet av årets sista major. Men kinesiskan fick skriva ner en bogey på scorekortet. Detta efter att hon kommit försent till starttiden och därmed pliktats med två slag.

Yan skulle spela Cypress Course på Champions Golf Club 9.42. Väl då var hon inte på plats. Istället sprang hon upp på tee senare men hann inte komma i tid för att slippa pliktas.

Enligt regel 5.3a ska “spelaren starta (och inte innan) hans eller hennes starttid”. Om detta inte är fallet kan man diskvalificeras, så länge man inte är mer än fem minuter sen. Då blir det endast två slags plikt, som det blev för Jing Yan.

Turligt för Yan fick hon i alla fall spela. Kinesiskan har missat fem kvalgränser i sina sex senaste starter på LPGA Tour. Efter 18 spelade hål är hon tre över par och delad 75:a.

Smakstart för Ström i US Open-debuten

Scroll to Top