Amy Olson är i ensam ledning av årets sista major. Foto: Getty images

US Women's Open

HIO och ledning för Olson

Efter en trög start tog det äntligen fart för Amy Olson efter fullträffen på sitt sjunde hål.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-11

My Olson slog en järnåtta på sitt sjunde hål för dagen för att vara under par. Sedan fortsatte hon tröska på tills scorekortet signerades med 67 slag, fyra under par, och en ledning av US Women’s Open med ett slags marginal.

Det var perfekta förhållanden under torsdagen. Resultaten från torsdagens varv på de två banorna, Jackrabbit och Cypress, visar att Champions Golf Club är ett tufft test för spelarna.

Olson var en av 11 spelare som lyckades gå under 70 slag, två andra vad Linnea Ström och amatören Linn Grant från Skåne.
156 spelare startade i majorn och endast 36 av dem är på par eller bättre.

Ett tufft test, med andra ord. Precis som USGA vill att US Women’s Open ska vara.

Men Olson lyckades bemästra de svåra förhållandena. På det 16:e hålet lyckades amerikanskan alltså slå en så perfekt järnåtta att den inte slutade rulla förrän den låg i hål.
– Jag hade 127 meter till flaggan och ponnen stod på höger sida av green med vinden från höger. Så jag slog en fade för att hålla den mot vinden och den landade bara två steg från flaggan. Men den hade lite spinn och rullade i för hole-in-one. Vi kunde se allt från tee, vilket var roligt, sa Olson efter ronden.

Efter att ha gått från +1 till –1 lyckades Amy Olson därefter göra birdie på hålet efter. Under de sista nio för henne själv blev det också fin golf med sju par och två birdies.

Fyra under par på Jackrabbit-banan innebär att amerikanskan är i ett slags ledning före Hinako Shibuno, Ariya Jutanugarn och A Lim Kim.

Här är en aktuell ledartavla!

Smakstart för Ström i US Open-debuten


Text: Jesper Johansson • 2020-12-11
TournyttAmy OlsonTournyttUS Women's Open
Scroll to Top