Maja Stark var så nervös att hon knappt kände sina händer de första hålen. Nu är hon på en fin tjugonde plats. Foto: Christer Höglund

US Women's Open

Amatörerna håller den svenska fanan högst

Sju av tio svenskar är vidare till helgens spel. Men det ser ut att vara de svenska amatörerna som ska göra det i US Women’s Open.

Text: Bo Steffensen • 2020-12-11

Tio svenskor kom till start i US Women’s Open i Houston. Och det är tre amatörer som går i spetsen efter två spelade ronder.

Linn Grant, Rya Golfklubb, –4 totalt (69­–69) går ut i ledarboll på lördagen. Hon är tre slag efter ledande japanskan Hinako Shibuno (–7).

Ingrid Lindblad, Ringenäs, –1 (72–69) är på delad 14:e plats och Maja Stark, Abbekås, är på par totalt (70–72) och delad 20:e inför helgen.

Maja Stark, som fyllde 21 i torsdags, började med par, bogey, bogey, men fick sedan till en birdie på fyran och en fin eagle på sexan trots att nerverna hängde utanpå skjortan.

– Jag var extremt nervös. Jag kände knappt mina händer de första tre hålen. Det är bara att fortsätta att spela aggressivt. Jag har känt att jag haft en liten tendens att svinga lite lugnare både i går och i dag, men jag måste bara fortsätta att vara aggressiv och våga svinga som jag ska göra, säger hon till V Sport Golf.

Kampen om tävlingens bästa amatör kan mycket väl bli en helsvensk affär på söndag om det fortsätter så här.

– Jag känner att det finns många slag därute och jag har ju klantat till det med utslagen lite. Det är bara att spela som jag ska. Banan är svår men jag måste göra birdies om jag vill vinna något, säger Maja Stark.

Tio svenskor kom till start. Sju spelar vidare i helgen.

Pernilla Lindberg, Anna Nordqvist, Linnea Ström – som var femma efter första dagen –  är alla +2 totalt (D36).

Madelene Sagström landade precis på kvalgränsen som drogs vid +3.

Beatrice Wallin (+8), Caroline Hedwall (+9) och Frida Kinhult (+12) har spelat färdigt.

Följ tävlingen här


Grant ensam tvåa – “Jag är nog minst förvånad av alla”


Text: Bo Steffensen • 2020-12-11
TournyttAnna NordqvistIngrid LindbladLinn GrantLinnea StrömMadelene SagströmMaja StarkPernilla LindbergTournyttUS Women's Open
Scroll to Top