Lee Westwood har ont i ryggen. Det syns inte på resultatet. Foto: Getty images

European Tour

Ryggskadad Westwood jagar segern i Dubai

"Beware of the injured golfer!" Lee Westwood har inte kunnat spela inspelsvarv inför veckans tourfinal. Trots det är han bra med i tävlingen.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-10

Lee Westwood är en av de främsta utmanarna till årets seger i Race to Dubai, European Tours säsongslånga tävling. Efter 18 spelade hål är han fortfarande bra med i tävlingen och om den främsta titeln på touren för året 2020.
Detta trots att han lider av ryggsmärtor.

Inför tävlingen meddelade engelsmannen att han lider av en ryggskada som påverkat hans förberedelser. Skadan är så allvarlig att han förra veckan inte ens kom till start och han sa inför veckans tourfinal att han antagligen hade gjort bäst i att vila även nu. Men med en final och allt det innebär får ryggen vila först på måndag. Westwood kan bli European Tours bästa spelare för tredje gången. Dessutom siktar han på att hålla sig innanför den magiska topp 50-gränsen i världen – vilket ger enorma fördelar. Bland annat en plats i nästa års Masters Tournament.
– Man ska alltid akta sig för den skadade golfaren. Man vet aldrig vad som händer och jag skulle själv inte skriva bort mig från den här titeln, sa Westwood inför tävlingen.

Han hade rätt. Man ska inte skriva av Lee Westwood från årets Race to Dubai. Trots ryggskadan lyckades han under torsdagen gå runt på 70 slag på Jumeirahs Earth Course i Dubai. Det innebär att han är delad åtta i tävlingen, tillsammans med bland andra Henrik Stenson.
– Jag kan den här golfbanan lika bra som alla andra. Antagligen bättre än de flesta. Så att jag inte har kunnat spela inspelsvarv behöver inte vara ett problem. Jag tror tvärtom att jag kommer in med mindre förväntningar på mig själv, vilket kan hjälpa mig.

Under torsdagen blev det två bogeys och fyra birdies för engelsmannen. Stenson, som alltså hade samma resultat, gjorde inte en enda bogey. 16 par och två birdies spelade han ihop under torsdagen.
– Det är en friskare bris än de senaste dagarna. Banan spelas också lite annorlunda än i november (när tourfinalen normalt spelas här, reds anm). Det är tajtare fairways och tjockare ruff. Sen är flaggorna undangömda i hörnen och det syns på scorerna, sa Stenson efter ronden.

Här är toppen av ledartavlan:


Text: Jesper Johansson • 2020-12-10
TournyttEuropean TourHenrik StensonLee WestwoodTournytt
Scroll to Top