Madelene Sagström kommer till årets US Open med fina resultat i bagaget. Foto: Getty images

US Women's Open

Sagström: ”Bitarna börjar falla på plats”

Madelene Sagström är Sveriges senaste vinnare på LPGA Tour. Kanske kan hon i veckan ta sin första majorseger i karriären.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-09

Det var i vintras, innan coronapandemins utbrott, som Madelene Sagström tog hem sin första seger på LPGA Tour. Enköpingspelaren vann Gainbridge LPGA at Boca Rio efter en tuff duell mot japanskan Nasa Hataoka.

Sedan dess har året varit både bra och dåligt för Sagström med en del mentala hinder som ställt sig i vägen. Nu är hon dock tillbaka och enligt henne själv börjar spelet sitta där det ska.
– Formen känns helt okej. Jag spelade bra förra veckan trots ganska dåliga förberedelser. Så spelet känns ganska bra faktiskt. Bitarna börjar falla på plats, säger hon till Svensk Golf.

Veckans US Women’s Open spelas på två olika banor på Champions Golf Club utanför Houston, Texas. Enligt Sagström är det en tuff utmaning som väntar spelarna och skicket är helt perfekt – trots att majorn spelas i december istället för under sommaren som vi är vana vid.
– Det är lite kallare än vad det hade varit i somras. Men banorna är fortfarande i grymt skick och jag har spelat bra hittills. Det här blir ett bra test.

Lindberg: ”Kan vara med och hävda mig”


Text: Jesper Johansson • 2020-12-09
TournyttMadelene SagströmTournyttUS Women's Open
Scroll to Top