Ingrid Lindblad debuterar i US Womens Open i veckan. Hon är väl medveten om vad som krävs för att göra resultat i majorn. Foto: Göran Söderqvist

US Women's Open

”Okej slag” inte tillräckligt i veckans major

US Open är en av årets tuffaste utmaningar. Kanske den tuffaste. Detta är Ingrid Lindblad fullt medveten om, trots att hon i veckan debuterar i majorn.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-09

Ingrid Lindblad är Sveriges bästa amatör, rankad fyra i världen.
Till vardags spelar hon collegegolf men i veckan är hon en av de tio svenskor som spelar på den största av scener.

US Women’s Open ska spelas på Champions Golf Club i Houston, Texas, och 20-årige Lindblad ser fram emot att tävla mot världens bästa, även om fokus ska vara på hennes egna spel.
– Jag vill gå runt och göra min grej och inte fokusera allt för mycket på det som händer runt om, säger hon till Svensk Golf inför debuten i majorn.

US Women’s Open är historiskt den svåraste av golftävlingar. USGA gillar att sätta upp banorna mästerskapen spelas på för att göra det tufft för spelarna. Långa golfhål, smala fairways, höga ruffar och snabba greener. Där har du ett recept för att skapa problem även för världens bästa spelare. Det här är förstås Ingrid Lindblad väl medveten om.
– Jag tror att jag behöver slå bra slag in mot green i veckan. Det räcker inte med okej slag för att göra birdies här. Båda banorna är ganska långa men greenerna är lite större på Cypress jämfört med Jackrabbit.

Vad har du för mål inför veckan?
– Det skulle vara kul att få spela alla fyra ronderna men man vet att det kommer bli en tuff och lång vecka. Det ska bli sjukt kul att spela, säger Lindblad.

Linn Grant på jakt efter revansch


Text: Jesper Johansson • 2020-12-09
TournyttIngrid LindbladTournyttUS Women's Open
Scroll to Top