Angela Stanford fick ta sin sjunde seger på LPGA-touren inför sina föräldrar // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Stanford vann på hemmaplan

Svenskorna visade god form inför majorn nästa vecka.

Text: Martin Strömberg • 2020-12-07 Uppdaterad 2020-12-07

Ledartavlan inför avslutningsronden av Volunteers of America Classic vittnade om att det skulle bli en jämn och oviss slutrond.

Men medan de flesta i toppen hade svårt att göra birdies rullade amerikanska hemmahoppet Angela Stanford i sju stycken under slutronden och ingen motståndare kunde svara.

Stanford kunde kosta på sig en bogey på det 72:a hålet och ändå vinna med två före Inbee Park, So Yeon Ryu och Yealimi Noh. Det blev 67 slag sista ronden, bäst av alla i hela fältet sista dagen.

Segern var Stanfords sjunde på touren, men första sedan majorn Evian Championship för två år sedan. Och framförallt var det hennes första i hemstaten Texas och den första där hennes föräldrar fanns på plats.

– Det var otroligt coolt eftersom de aldrig kunnat se mig vinna tidigare. En helt fantastisk känsla att se pappa gå omkring vid sidan och följa mig spela och sedan kom mamma på slutet också, sa en rörd 43-åring.

Svenskorna höll sig långt upp på ledartavlan hela vägen med Anna Nordqvist, 70 slag sista dagen, och Madelene Sagström, 72 slag, kunde aldrig utmana Stanford. Nordqvist slutade på en delad sjätteplats, fyra slag från segern och Sagström delad tia, sex slag efter Stanford.

Linnea Ström avslutade med 74 slag och delade 19:e plats.

Nästa vecka spelas U.S. Women´s Open på Champions Golf Course utanför Houston med tio svenska spelare i startfältet.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultatet.


Text: Martin Strömberg • 2020-12-07
TournyttAngela StanfordAnna NordqvistInbee ParkLinnea StrömLPGA TourSo Yeon RyuTournyttYealimi Noh
Rulla till toppen