Det blev Antoine Rozner som lyckades avsluta vassast och vinna sin första ET-titel i Dubai // Foto: Getty Images

Europatouren

Rozner knep första ET-segern

Fem svenskar bland de 30 främsta i Dubai.

Text: Martin Strömberg • 2020-12-05

Tre engelsmän toppade ledartavlan inför slutronden av första upplagan av Golf in Dubai Championship.

Men efter en rafflande söndag tog sig fransosen Antoine Rozner sig förbi alla tre och tog sin första ET-seger på ett imponerande sätt. Rozner avslutade med 64 slag för 25 under par totalt och segermarginalen blev två slag ner till fem spelare på den delade andraplatsen.

– Det känns otroligt att få vinna och att göra det i stil. Jag tittade inte på ledartavlan förrän vid 18:e green och jag tror att det var bra. Jag vågade fortsätta vara aggressiv och spela mitt spel, sa en lycklig 27-åring när segern var klar.

Rozner avgjorde när han slog upp sig på två slag på det avslutande par fem-hålet och tvåputtade för birdie. Enda hotet kvar var engelsmannen Andy Sullivan men han mäktade inte med att göra den eagle som krävdes för särspel.

För svensk del fanns stora förhoppningar inför slutronden, framförallt på Niklas Lemke och Oscar Lengdén, som båda var delade sjuor efter tre ronder. Lemke var uppe och nosade strax bakom täten hela slutronden och slutade till sist delad åtta, sex slag bakom Rozner. Lengdén inledde med birdie men hade sedan en tung resa mot 75 slag och en slutlig delad 30:e plats.

Istället klättrade Joakim Lagergren och Rikard Karlberg i resultatlistan. Lagergren var 20 under par med tre hål kvar och med två relativt lätta birdiehål kvar osade det en riktig topplacering. Men en treputtsbogey på 16 och två avslutande par innebar en delad åttondeplats bredvid Lemke.

Karlberg noterade avslutningsdagens bästa svenskscore med 66 slag och avancerade tio placeringar upp till en 18:e plats, ett slag före bland andra Sebastian Söderberg, som avslutade med 68.

Nästa vecka avgörs DP World Tour Championship, tourfinalen, också den i Dubai, dit de 60 främsta på Race to Dubai tar sig. Också de 75 främsta ET-medlemmarna på världsrankingen efter Masters får en plats i startfältet i tourfinalen.

Beroende på vilka som väljer att komma till finalen är Henrik Stenson klar och med högsta sannolikhet också Marcus Kinhult som ligger 61:a på Race to Dubai-listan.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultaten.


Text: Martin Strömberg • 2020-12-05
TournyttAndy SullivanAntoine RoznerEuropean TourJoakim LagergrenNiklas LemkeOscar LengdénRikard KarlbergSebastian SöderbergTournytt