Anna Nordqvist är bästa svenska och bara två slag bakom ledaren efter första ronden av veckans Volunteers of America Classic. Foto: Getty images

LPGA Tour

Nordqvist delad femma – två slag från ledaren

Anna Nordqvist har fått en bra start på veckans LPGA Tour-tävling. Bara ett slag bakom henne befinner sig ytterligare två svenskor.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-04

Efter 18 spelade hål är Anna Nordqvist ett under par. I och med det är hon delad femma och två slag bakom Charley Hull som leder. Men för svenskan kunde det ha blivit så mycket bättre.

Efter sju spelade hål var hon fyra under par. Sedan kom en tråkig svit med fyra raka bogeys för att åter var på par. Därefter tog sig svenskan in till klubbhuset med ytterligare en birdie på kortet för att därmed signera ett kort med 70 slag, –1.

Resultaten under torsdagen var relativt höga mot par, detta på grund av de kyliga och blåsiga förhållandena spelarna tampas mot i Texas. Ledaren, Charley Hull, gjorde en intervju efter ronden med mössa och vinterjacka på sig.
– Det var extremt kallt där ute. Banan spelades väldigt annorlunda på grund av detta jämfört med förra året. Den spelas längre, vilket är till min fördel, sa Hull efter ronden.
– Men jag hade svårt att svinga de sista två hålen. Jag blev för kall, helt enkelt. När man spelar längs sjön blir det iskallt.

Utöver Anna Nordqvist som alltså är ett under par, återfinns två svenskor högt upp på ledartavlan. På par efter 18 spelade hål, och alltså väl med i tävlingen, är både Madelene Sagström och Linnea Ström. De är delad tia.

Här är toppen av ledartavlan:


Text: Jesper Johansson • 2020-12-04
TournyttAnna NordqvistLPGA TourTournytt
Scroll to Top