Russell Knox lyckades i ganska svåra förhållanden hålla ihop spelet på ett strålande sätt. Foto: Getty images

PGA Tour

Knox i ledning på grund av ”Tequila och tacos”

Russell Knox leder veckans Mayakoba Golf Classic efter första ronden. Skotten gick runt på 65 slag, –6, på El Camaleon Club i svåra förhållanden.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-04 Uppdaterad 2020-12-04

36-årige Knox gjorde fem birdies hans sista sex hål de första nio hålen. Därefter tog han sig in till klubbhuset ytterligare ett under par efter en bogey och två birdies.
– Det tog några hål innan jag kom in i det men när jag väl gjorde det spelade jag bra i sex-sju hål. Jag slog bollen bra, träffade många fairways eftersom det var tillåtet att rengöra bollen kunde jag spela ganska aggressivt. Men par var en bra score idag, sa Knox efter ronden.

Russell Knox har vunnit på PGA Tour vid två tillfällen. Han har också förlorat ett särspel. Det var här i Mexiko 2016. Men nu har han åter chansen att göra ett bra resultat. Vad det beror på? Han har en teori.
– Det måste ha att göra med tequila och tacos, sa Knox och log.
– Jag älskar den här golfbanan. Den är bra uppsatt för mig då spelet från tee och in mot green är det viktigaste här. Jag vill också alltid ha det lite blåsigt, som det är idag. Jag känner att jag kan flyga bollen bra i vind, sen får det gärna torka upp lite i backen bara, sa Knox.

För de två svenskarna som deltar i veckans tävling är det nästan läge att börja planera julledigheten för den ena av dem. Alex Norén fick nämligen en riktigt tuff start och gick runt på 76 slag, fem över par. Under torsdagen blev det två birdies, fyra bogeys och en trippel på hål 13, ett par 5-hål.
Henrik Norlander hade en bättre start. Han är på par efter 18 spelade hål och är delad 56:a. Tre bogeys och lika många birdies var vad han gjorde under torsdagen.

Här är toppen av ledartavlan:


Text: Jesper Johansson • 2020-12-04
TournyttAlex NorénHenrik NorlanderPGA TourRussell KnoxTournytt
Scroll to Top