Brooks Koepka har inte haft det bästa året... Foto: Getty images

Tournytt

Koepka om 2020: ”Kan inte förklara utan böter”

Brooks Koepka har inte haft ett 2020 han ser tillbaka på med glädje. Faktum är att han inte vill ge en korrekt beskrivning av det senaste året, då han kommer riskera böter...

Text: Jesper Johansson • 2020-12-03

2020 är ett år många av oss lär vilja glömma snabbt och ta oss vidare från. Pandemin har legat som en våt filt över hela planeten sedan februari och det här har påverkat det mesta. För Brooks Koepka har inte bara covid-19 varit ett problem. Han har också haft det tufft på världens golfbanor, i jämförelse med de senaste två årens stora framgångar.

Stora skadebekymmer gjorde att han var tvungen att ta ett tre månader långt uppehåll som innebar att han missade PGA Tour-slutspelet och US Open. För hans egen. Skull var det bara tur att Ryder Cup flyttades fram ett år. Annars hade han missat även den tävlingen.

Dessutom har han varit i medias skottglugg efter att han sågade Dustin Johnson inför den avslutande ronden av PGA Championship i augusti. Han har också tappat från plats 1 till 12 på världsrankingen
Ett skitår för Koepka, helt enkelt.

I veckan spelar han sin sista tävling för året, då han spelar Mayakoba Championship i Mexiko. Förhoppningsvis kan trenden vända. Inför tävlingen fick han frågan om han kan summera de senaste tolv månaderna och det skulle visa sig vara relativt lurigt.
– Jag vet inte om jag kan säga vad jag tycker utan att få böter, sa Koepka och syftade till att runda ord skulle behövas.
– Det är klart jag är besviken, det har inte varit ett år jag velat ha men det är bara att fortsätta framåt och trycka på.

Sedan han kom tillbaka efter sin skada i knä och höft har amerikanen hittat lite ljus i mörkret. En delad femteplats i Houston Open följdes upp av en delad sjundeplats i The Masters. Nu planerar han också att spela mer under de kommande månaderna än han brukar göra.
– Jag kommer starta på västkusten och spela fler tävlingar. Många spelare startar sitt år först i mars och det är något den här pandemin har lärt mig kan skapa problem. Så planen är att separera starterna lite genom att börja tidigare och göra så genom året.

Vad som kommer hända 2021 vet vi förstås inte ännu. Men en sak är säker: Brooks Koepka har gått vidare.
– Jag tänker inte på vad som varit. Från Las Vegas och framåt har jag varit ganska nöjd med spelet. Jag tänker inte mer på det som hänt än att jag bara ska kriga på. Min kropp gjorde att jag inte kunde leverera, så det är inget att tänka på nu längre.

Med en frisk kropp och lite revanschlust pumpandes i blodomloppet… Brooks Koepka kan bli en spelare att räkna med 2021. Kanske kan han visa det redan i veckan.


Text: Jesper Johansson • 2020-12-03
TournyttBrooks KoepkaPGA TourTournytt
Scroll to Top