Rory McIlroy har mottagit kritik för sitt uppträdande som kan anses vara nonchalant. Foto: Getty images

Tournytt

McIlroy efter kritiken: ”Visat att jag bryr mig”

Har Rory McIlroy slutat bry sig? Enligt Tom Weiskopf kan så vara fallet. Nordirländaren håller däremot inte med.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-02

Senast Rory McIlroy vann en major var 2014. Mycket golf har spelat sedan dess. Många slag har slagits av nordirländaren de senaste sex åren. Men aldrig har han lyckats slå de bästa slagen under en av årets fyra majortävlingar. I november spelade han i The Masters och slutade delad femma efter en svag start på Augusta National. 31-åringens (i sina mått mätt) iskalla majorstatistik har fått några att höja på ögonbrynen och undra vad som inte stämmer. En av kritikerna, Tom Weiskopf, valde att ta det steget längre. Han sa i en intervju med Golfweek nyligen att han inte tror Rory McIlroy vinner någon mer major i karriären.
– När jag ser Rory McIlroy känns det som golf bara är något Rory gör. Jag har sagt det under en längre tid att jag inte tror han vinner någon mer major än de fyra han vunnit. Kanske fem. Detta då jag inte ser någon vilja och kämparglöd som krävs för att bli bäst. Jag tycker den finns i Dustin Johnson. Jag tror att han äntligen listat ut det och kan göra att han vinner många majors framöver, sa Weiskopf, som vann en major i karriären och 16 PGA Tour-tävlingar.

Dustin Johnson är som bekant världsetta. Det har också Rory McIlroy varit i år, om än innan pandemins utbrott. Innan dess radade han upp topp 10-placeringar men sedan dess har det gått trögt och nu är han rankad fyra. Enligt Weiskopf beror det på att McIlroy är nöjd med var han befinner sig. Att han saknar drivet.

Rory McIlroy håller, förstås, inte med. I en intervju med Golfweek säger han att Weiskopf kommentarer kommer från en person som inte vet vad han talar om.
– Jag har aldrig träffat Weiskopf. Han har aldrig träffat mig, så han gör uppenbarligen uttalanden av något han ser från utsidan. Men det tycker inte jag är rättvist. Jag har visat genom min karriär att jag bryr mig, att jag vill vinna, att jag vill vara bäst. Jag har också varit den bästa. Det är inte så att jag är där ute och inte gör något för att vinna. Jag ger allt jag har på varje slag, varje turnering jag spelar, säger McIlroy.

Ord och inga visor. Rory McIlroy förklarar också varför det kan vara så att han inte längre ser lika arg och irriterad ut.
– Jag har blivit bättre på att hantera motgångar. Jag såg att han inte ser någon frustration från mitt håll. Det är ingen dålig sak enligt mig. Jag menar, titta på vad som hände under Zozo Championship. Jag tar sönder en klubba, så visst finns det frustration kvar.


Text: Jesper Johansson • 2020-12-02
TournyttPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top