Dustin Johnson har vunnit Saudi International och deltar även nästa år. Foto: Getty images

Saudi International

Kritiserad tävling drar stora namn

Förra året kritiserade Paul Casey spelarna som deltog i tävlingen. I år är han med själv...

Text: Jesper Johansson • 2020-11-27

För tredje året i rad står det klart att Saudi International ska spelas på European Tour. Och med tiden har tävlingen också blivit en av mest stjärntäta. Nästa år är inget undantag. Redan nu har Dustin Johnson och Bryson DeChambeau meddelat att de ska tävla. Även Phil Mickelson är klar för tävlingen som spelas 4–7 februari nästa år, samtidigt som Waste Management Phoenix Open på PGA Tour.

Enligt tävlingsledningen ska sju spelare från Europas senaste Ryder Cup-lag spela i tävlingen. En av dem ser ut att vara Paul Casey, trots att han tidigare kritiserat tävlingen och spelarna som deltagit i den.

2019 pratade han om att han var sponsrad av Unicef och att han skulle vara en hycklare om han mottog prispengar eller pengar för att starta i en tävling i Saudiarabien.

Första året kritiserades spelarna, främst de amerikanska, för att de deltog i tävlingen av ett tydligt politiskt skäl. Bara tre månader innan hade journalisten Jamal Khashoggi mördats efter att ha skrivit kritiskt om Saudiarabiens kronprins i The Washington Post. Dustin Johnson svarade då att han är där för att tävla, inte stötta regeringen.
– Jag är ingen politiker. Jag är en golfspelare, sa han 2019.

Tävlingen kommer att locka till sig stora stjärnor och stora profiler. På grund av detta kommer den vara viktig i ett Ryder Cup-kval-sammanhang.
Utöver Paul Casey från europeiska laget 2018 spelar Ian Poulter, Justin Rose, Sergio Garcia, Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton och Henrik Stenson.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-27
TournyttEuropean TourPaul CaseyTournytt
Scroll to Top