Lee Westwood vill se att Englands banor öppnar upp för spel. Foto: Getty images

Coronavirus

Westwood ger sig in i covid-19-debatten

I dagsläget hålls Englands golfbanor stängda på grund av viruset. Detta motsätter sig Lee Westwood genom att uppmana politikerna att öppna upp banorna igen.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-23 Uppdaterad 2020-11-23

5 november tvingades Englands golfbanor att stänga igen på grund av den rådande pandemin. Detta har bland annat Englands ledare inom golfen motsatt sig genom att skriva ett öppet brev till landets styre.

I en insamling för att tillåta golf i landet har mer än 250 000 underskrifter samlats in för att tillåta sporten under coronatider. En av de som skrev på var Lee Westwood, den forne världsettan.
– Golf har redan visat sig vara en fantastisk socialt distanserad sport och inte bara är de fysiska fördelarna enorma, den mentala aspekten av sporten är ännu större. Speciellt under dessa märkliga tider, säger Westwood till The Telegraph.
– Jag uppmanar de som har makten att ta sitt förnuft till fånga och att de tillåter fairways att öppna för spel så snart som möjligt.

Än är inte det sista ordet sagt. Men mycket tyder på att golfbanorna snart kommer öppnas i England igen från och med 4 december, då det finns planer att göra restriktionerna mer avslappnade.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-23
TournyttCoronavirusetCovid-19Lee WestwoodTournytt
Scroll to Top