Kevin Kisner stoppade den första generationen av Callaways Apex-järn i bagen för veckans tävling. Foto: Getty images

Utrustning

Kisners sex år gamla järn i bagen – direkt med i segerstriden

Nya järn är inte en garanti för bättre resultat. Fråga bara Kevin Kisner, som gick tillbaka till sina gamla trotjänare för att göra sitt bästa resultat på över 1,5 år.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-23 Uppdaterad 2020-11-23

2014 vann Kevin Kisner RSM Classic. I år var han nära men föll i särspel. Mycket har hänt sedan hans seger på Sea Island. Bland annat har han själv vunnit Dean & DeLuca Invitational 2017 och WGC-matchspelet 2019.

Men med ojämnt spel den senaste tiden valde amerikanen att gå tillbaka till ”säker mark”. För den som hade vässat synen kunde se Kisner använda sig av samma järn som han hade 2014 – då han vann RSM Classic.

Amerikanen valde att stoppa dem i bagen till veckan för att återta kontrollen över sin egen bollflykt.
– Jag hade problem med distanskontrollen de senaste veckorna och kunde inte lista ut vad det var, om det var jag eller utrustningen. Jag visste att de här järnen var bekanta och så hade jag en god historia med dem här och de fungerade ju väl, sa Kevin Kisner efter att ha slutat tvåa i tävlingen.

36-åringen sköt en bogeyfri 63-rond under söndagen för att ta sig in i ett särspel där Robert Streb skulle visa sig bli för svår på det andra särspelshålet. Järnen gjorde jobbet dock, delad 17:e-plats när det kommer till hur nära hål han placerade bollen och en 18:e-plats i intjänade slag från tee till green är väl godkänt.

Dessutom tar han med sig lite fin form lagom till vinteruppehållet som stundar.
– Jag misstänkte att det skulle krävas -19 eller -20 och jag är nöjd att jag kunde ta mig dit med en bra rond. Jag gjorde en bogey på 74 hål. Jag spelade ruskigt bra i fyra dagar, sa Kisner efter andraplatsen.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-23
TournyttJärnKevin KisnerUtrustning
Rulla till toppen