Det är sex år sedan Robert Streb fick lyfta en PGA-tourbuckla. PÅ det andra särspelshålet avgjorde han med ett formidabelt andraslag. FOTO: Getty Images

PGA-touren

Jagad Streb slog till i särspel

Robert Streb hade väntat i sex år – men det var nära att segern gled honom ur händerna.

Text: Bo Steffensen • 2020-11-23 Uppdaterad 2020-11-23

De  var ju tänkt att Robert Streb skulle vinna RSM Classic på Sea Island och ta sin andra titel på PGA-touren. Streb ledde med tre slag när finalvarvet började. Han hade imponerat och endast gjort en bogey på tre dagar.

– Jag kände mig ganska lyckligt lottad som tog mig in i särspelet, så som det såg ut i dag, sa Robert Streb efter segern.

Ja, vad gör man när man inte får till det riktigt och det kryllar av spelare som går sex, sju och till och med åtta under och Kevin Kisner (63, sju under) kör om en när man har fyra hål kvar att spela.

Jo, man samlar ihop sig och gör en birdie på 17 (par 3) efter ett lysande utslag och ser sedan till att skaffa sig en fyrametersputt på det sista hålet för ytterligare en birdie och vinst.

Det gjorde Robert Streb – och missade putten.

Särspel. Både Streb (68 slag) och Kisner slutade på –19.

Tillbaka till 18:e tee. Streb först, i fairwaybunkern. Kisner mitt i och längre fram. Strebs andraslag landar femton meter kort om green. Kisner skaffar sig en putt för birdie. Kisner gör par. Streb måste sänka från fyra meter. Det gör han.

18 igen. Streb nästan sänker sitt andraslag. Bollen touchar hålkanten och stannar en decimeter från hål. Given birdie. Kisner drar sin boll över greenen och måste nu sätta sitt tredjeslag.

Streb tar sin andra PGA-seger. Den första tog han, i samma tävling, 2014. Sedan dess har han fått jobba i motvind, varit nere på Korn Ferry Tour några säsonger, tagit sig upp igen och nu står han här.

Kisner förlorar sitt femte särspel, av fem.

– Inför andraslaget var jag bara glad att jag inte låg i bunkern igen. Det är riktigt skönt att kunna säga att jag har fler än en vinst, att vinna mer än en gång bekräftar vilken kapacitet du har. Det var lite oväntat och superskönt att få den, säger Robert Streb.

.

Det var, som sagt, många som fick ihop låga rundor på söndagen.

Alex Noréns 65 slag, fem under par, blev en score i mängden. Norén slutade –12 totalt, på en 18:e plats.

Henrik Stensonavslutade än vassare med en bogeyfri 63:a, sju under par, och slutade –11 totalt. Han avancerade därmed 27 placeringar upp till en 23:e plats.

Resultat RSM Classic


Text: Bo Steffensen • 2020-11-23
TournyttAlex NorénHenrik StensonKevin KisnerPGA TourRobert StrebRSM Classic
Rulla till toppen