Dustin Johnson med sin vanliga, 45,75 tum långa driver. Foto: Getty images

The Masters

DJ nära att byta driver inför Masters

Den testades på banan under tisdagen men till slut valde Dustin Johnson att återgå till det normala. Och tur var väl det...

Text: Jesper Johansson • 2020-11-23

Tänk vad som skulle kunna ha hänt när årets sista major spelades för två veckor sedan.
Längre driverskaft var den stora snackisen inför Masters Tournament. Bryson DeChambeau snackade om att spela med en 48 tum lång driver, även om det inte blev så. Phil Mickelson valde faktiskt att gå hela vägen och spelade med en 47 tums-driver. Detta gjorde även Adam Scott och Dylan Frittelli.

Antagligen var det flera spelare som kände lite på ny utrustning inför ett Masters i november. En av dem har bekräftats ha varit i valet och kvalet. Ingen mindre än Dustin Johnson, som vann med fem slags marginal.

Golf.com har gjort en intervju med Keith Sbarbaro, TaylorMades vice president inom tourarbetet. Han säger där att Dustin Johnson inte bara testade att använda sig av en 47 tum lång driver på rangen. Han ska också ha stoppat den i bagen lagom till tisdagens övningsvarv på Augusta National.

Enligt Sbarbaro ska det förlängda skaftet ha gett Dustin Johnson ungefär 10 ytterligare yards från tee. Men det hade kommit med en kostnad: timingen med de andra klubborna i bagen hade ruckats.

Därför blev det till slut inget skaftbyte för Dustin Johnson, som istället spelade med sitt vanliga 45,75 tum långa skaft.
– Han var lockad av de extra tio yardsen men det var inte dags, säger Sbarbaro.

Tänk vad som skulle kunna ha hänt… Extra meter men färre fairwayträffar för Dustin Johnson hade antagligen inte varit värt priset, titta bara på vad hans kollega Bryson DeChambeau åstadkom på Allister MacKenzies bana i Augusta, Georgia…


Text: Jesper Johansson • 2020-11-23
TournyttDustin JohnsonThe MastersTournyttUtrustning
Scroll to Top