Robert Streb har gjort en bogey på 54 spelade hål, den kom under första ronden. FOTO: Getty Images

PGA-touren

Streb i läge efter sex års torka

Robert Streb kan vinna sin andra PGA-tourtitel. I samma tävling som han vann för sex år sedan.

Text: Bo Steffensen • 2020-11-22 Uppdaterad 2020-11-22

För sex år sedan tog 33-årige Robert Streb sin hittills enda titel på PGA-touren när han vann McGladery Classic på Sea Island i Georgia. I dag heter tävlingen RSM Classic och Streb har lagt sig i läge för att vinna den igen.

Efter 65–63–67 och totalt –17 går han ut i ledarboll tre slag före Bronson Burgoon och dubble majorvinnaren Zach Johnson (båda –14).

Streb har imponerat. Han har gjort en enda bogey under tre ronder, det var i torsdags, och går in i finaldagen med 43 raka spelade hål utan ett tappat slag.

2014, året han vann, var ett stort år för Streb, bland annat kvalificerade han sig till Masters och gick in i Fedex Cup-slutspelet som sexa. Sedan dess har det gått lite trögare.

– Jag hade det där riktigt fina året och trodde väl att det bara skulle vara att köra vidare, men jag spelade inte så bra och det har varit rätt stillastående. Jag har inget bra svar på varför bortsett från att det helt enkelt tagit för många slag att få bollen i hål, säger Streb.

Zach Johnson, som bor i Sea Island-området och kan banan väl, har inte heller vunnit på länge. 44-åringen har visserligen tolv PGA-titlar i bagen, men senast han lyfte en buckla var 2015 när han vann British Open.

Bronson Burgoon jagar sin första seger på PGA-touren.

Och bakom dem lurar  Emiliano Grillo (–13), Kevin Kisner, Kyle Stanley och Camillo Villegas (–12).

Henrik Stenson och Alexander Norén lär inte ha något med segern att göra men Norén gick två under på lördagen (68 slag) och avancerade fem platser på ledartavlan. Han är –7 totalt (D25).

Stenson gick åt andra hållet och föll 19 platser efter 71 slag, ett över par.

Stenson är –4 totalt (D49).

Följ tävlingen här


Text: Bo Steffensen • 2020-11-22
TournyttPGA TourRobert StrebRSM Classic
Rulla till toppen